Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) memur olarak çalışan 23 yaşındaki Necla Sağlam, geçen 24 Şubat 2015 tarihinde boğazı kesilerek öldürülmüştü. Önce başına poşet geçirilerek boğulan, ardından boğazı kesilen Necla Sağlam’ın evine tamir için girdiği belirlenen Tolga K., kuvvetli suç şüphesi ile gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Necla Sağlam cinayetinin ilk duruşmasının 19 Temmuz tarihinde olduğu öğrenilirken, cinayete kurban giden Necla Sağlam’ın avukatlığını Merve Kır’ın yapacağı açıklandı. CHP il Kadın Kolları başkanı olan Merve Kır, geçtiğimiz günlerde eylem yaptıkları gerekçesiyle işten çıkartılan ÇATES işçilerinin avukatlığını yapmıştı.

OLAY NEYDİ?

Geçen 24 Şubat'ta meydana gelen olayda Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda memur olan Necla Sağlam, Meşrutiyet Mahallesi'nde yalnız yaşadığı evinde başına poşet geçirilip boğazı kesilerek öldürüldü. Cinayetten 21 gün sonra boya ve tesisat işiyle uğraşan Tolga K., gözaltına alındı. Cinayetten bir kaç gün önce Necla Sağlam'ın evine su tesisatındaki arızayı gidermek için giden ve cinayet günü de Necla Sağlam'ın evinin çevresinde dolaşırken mobese kameralarına yansıyan Tolga K., kuvvetli suç şüphesiyle tutuklandı.

Editör: Pusula Gazetesi