Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Ahilik Haftası çeşitli etkinlikle kutlanıyor.
Ahi'lik Haftası nedeniyle kısa adı DESOB olan Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından, Birlik Kongre Salonunda bir tören düzenlendi. Esnaf Bayramı olarak nitelendirilen Ahi'lik törenlerine Düzce Valisi Ali Fidan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı olmak üzere Düzce Protokolü ile Birliğe bağlı Odaların Yönetim Kurulu üyeleri katıldılar.
Ahi'lik Bayramı için açılış konuşması yapan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, Ahi'liği toplum kültürü olarak nitelendirdi. Kayıkçı esnafların toplumda birlik ve beraberliği sağladığına değindiği konuşmasında özetle şu görüşleri belirtti "Ahi'lik,dil, din, ırk farkı gözetmeyen bir sosyal modeldir. Görkemli geçmişimizle gurur duyuyoruz."
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Ahi'liğin önemine değindi ve "˜ Düzce Belediyesi olarak tüm esnaf ve sanatkarların kendi mesleklerini icra etmek adına her zaman yanlarındayız. Ahiler, ekonomiyi insana hizmet eden bir araç konumunda tutmayı başarmışlardır. Bugün insanlığın en fazla ihtiyacı olan şey de bu başarıyı tekrarlamaktır" dedi.
Düzce Valisi Ali Fidan da konuşmasında "Ahi'lik esnaf kültürünün gelecek nesillere aktarılması açısından önemlidir. Devlet her zaman esnaf ve sanatkarın işlerinin kolaylaştırılması için her zaman yanındadır" dedi.
Protokol konuşmalarının ardından Birlik ve Odalar tarafından yılın en "˜olgun' ve "˜ genç' esnaf ve sanatkarlarına ödülleri verildi.
Editör: Pusula Gazetesi