İl Genel Meclis Toplantısı´nın üçüncü birleşim toplantısında gündem dışı olan sağlık sorunu görüşüldü. İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılcık, Meclis Üyelerine konuyla ilgili bilgiler verdi.Mecliste, Plansız Alan İmar Yönetmeliği ile Bayındırlık ve İskân Bakanlığı´nın Çaycuma´nın Güzelyaka, Kadıoğlu, Kalafatlı ve Kalaycıoğlu Köyleri´nin, Köy Yerleşik Alan ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu´nun raporlarının incelenmesi talebi meclis üyeleri tarafından oybirliği ile kabul edildi.


´Müdür liselimi, üniversitelimi olacak?´


İl Özel İdare Hizmetleri Sınıfı´nda, 2. derece İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdür kadrosunda 1. derecenin 4. kademesinden maaş alan 4 yıllık üniversite mezunu Haydar Açıkgöz´ün kadrosunun 1. derece İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olarak değiştirilmesi görüşüldü.


Raporu meclise sunan İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Dursun Aydoğan; "İnsan Kaynakları Müdürümüz lise mezunu ve o emekli olduktan sonra yerine üniversite mezunu birisinin gelmesi için Haydar Bey´i uygun gördük. Statüsü gereği de bu şekilde olması lazım" dedi.


Bir diğer madde de ise İl Özel İdaresi´nce yapılan atamalar ve görev değişiklikleri nedeniyle boşalan Genel İdare Hizmetleri Sınıfı´ndan norma uygun olmayan 1. derecede 2 tane Müdür Yardımcısı kadrolarının 1. derecede Yapı Kontrol Müdürü ile 5. derecede memur kadrosu, 3 tane Şube Müdürü kadrolarının da 7. 9. ve 10. derece memur kadrosu olarak değiştirilmek suretiyle norma uygun hale getirilerek unvan değişikliklerinin yapılması hususu tartışıldı ve madde incelenmek üzere meclis üyelerince oybirliği ile kabul edilerek, İç İşleri Komisyonu´na havale edildi.


´Sağlık ocaklarının bakıma ihtiyacı var´


Gündem dışı ise bir önceki toplantıda görüşülen Çaycuma ve Ereğli´de Sağlık Ocakları için talep edilen paranın nerelerde harcanacağını bilgilendirmek üzere İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Kızılcık, meclisi bilgilendirdi.


Bu sağlık ocaklarının biran önce bakım onarımdan geçmesi gerektiğini belirten Kızılcık; "2009 yılında sağlık ocaklarının bakım ve onarımı için ayrılan ödenekten Çaycuma 2 nolu Sağlık Ocağı ile Ereğli Bayat Sağlık Ocağı´nın genel onarımına aktarılması için ödenek talep ettik.


Çaycuma ve Ereğli´deki bu sağlık ocaklarının ciddi anlamda bakıma ihtiyacı var. Biz bu nedenle ödeneğin buralara aktarılmasını talep ediyoruz. Bu bölgelerde büyük sağlık sorunları yaşanıyor. Örneğin Çaycuma´da kuduz vakaları, kuş gribi ve kene vakaları ile karşı karşıya kalınıyor.


Biz bu nedenle halk sağlığı laboratuarlarımızı bu bölgelere kurduk. Çaycuma sağlık açısından fazla risk altında bulunuyor. Bu ödeneklerin bu bölgelere yapılmasını uygun gördük" şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi