Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Bayram Tekce kendi tasarladığı engelli aracı ile her gün 30 kilometre yol gidiyor.


Değişik icatları ile görebleri kimi zaman hayrete düşüren Karadenizli mucitlere Kdz. Ereğli ilçesinde 83 yaşındaki Bayram Tekce’de eklendi. Evli ve 5 çocuk babası Bayram Tekce, belindeki sakatlık nedeniyle yürümekte güçlük çekince engelli aracı almaya karar verdi. Antalya’dan 5 bin TL’ye engelli aracı alan Bayram Tekce yağmurlu havalarda dışarı çıkamayınca aklına gelen projeyi uygulamaya koydu. Engelli aracının etrafını kapatan Tekce, ön, arka ve üst kısmı diğer sürücülerin kendisini fark etmesi için sinyal sistemi de kurdu. Aracın kendi tasarımı olduğunu ifade eden Erdemir emeklisi Tekce, her gün Göktepe Mahallesi mevkisinde ki evinden çıkıp sahil bandındaki kafeteryaya arkadaşları ile oyun oynamaya geldiğini söyledi. Her gün 30 kilometre yol kat ettiğini anlatan Tekce, trafikte hiçbir sorun yaşamadığını ve engelli aracının hayatını çok kolaylaştırdığını söyledi.

Tekcan yaşadığı tehlikeye rağmen hayatını kolaylaştırdığı için kendi tasarımı olan engelli aracı ile trafikte 10’larca araç arasından ilerliyor.
Editör: Pusula Gazetesi