Zonguldak Kent Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Yesari Sezgin ile Çalışma Kurulu Üyeleri Vali Erdal Ata´yı makamında ziyaret ettiler. Başkan Yesari Sezgin Kent Konseyleri´nin yeni düzenlemenin ardından kurulma süreci hakkında bilgi vererek gelinen nokta hakkında bilgi verdi.


Konsey sayesinde kentsel sorunların birlikte tartışılma sürecinin başladığını belirterek Valilik olarak da konseyin çalışma kurulunda isimlerin yer almasının doğru olacağını belirtti. Kent Konseyi´nin lavuar alanı başta olmak üzere bir çok konuda lokal çalışma yürüttüğünü belirten Sezgin, kent strateji planının hazırlanması konusunda da Ata´dan destek istedi.


Vali Erdal Ata, konsey üyelerine başarılar dileyerek Zonguldak´ın sorunlu bir kent olduğunu ve bir çok konuda çok geç kalınmış olduğunu gördüğünü belirterek; bundan sonra ki süreçte bazı şeylerin daha sık dokunup ince elenerek yapılması gerektiğini ifade etti. Müşterek çalışmalarla daha sağlıklı kararlar verilebileceğini belirten Ata, bazı daire müdürlerinin konseyin içinde aktif rol almasının daha faydalı olacağını belirtti. Konsey´in sorunların çözümünde müşterek bir nokta olduğunu belirten Ata, iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Görüşmede kent konseyi üyeleri sorunlarla ilgili görüşlerini dile getirdiler. Lavuar alanı, kentin yapılanması, Mithatpaşa Tünel Projesi, Kilimli´de kurulması tartışılan gemi söküm tersanesi, Kent Konseyi´nin yapılanması tartışılan konulardan başlıcalarıydı. Vali Erdal Ata, daha önce görev yaptığı çalışmalardan örnekler verdi.


Yaklaşık bir saat devam eden görüşme sonrası ziyareti değerlendiren Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin; "Vali Bey ile son derece yararlı bir görüşme yaptık. Kentsel sorunların çözümü konusunda önemli hassasiyetleri var. Bu nedenle kendisinden bu konularda yararlanmak istiyoruz" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi