Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, hastane yeri tartışmaları ve Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) Zonguldak Limanı’nın özel sektöre kiralanmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Hastane yeri ile ilgili herkesin fikir beyan ettiğini, ancak kimsenin belediyeye bir şey sormadığını ifade eden Belediye Başkanı Akdemir, “Çok ayıp, Belediye Başkanının ve yönetiminin fikri alınmalı” dedi.

Başkan Akdemir, TTK Limanı’nın özel sektöre kiralanması ve eski Belediye Başkanı İsmail Eşref’in, “Belediye bu ihaleye girsin” çağrısını olumlu bulduğunu açıkladı.

Akdemir, CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un Zonguldak’a yaptığı ziyareti de değerlendirdi.

“DERE ISLAHI PROJESİ İÇİN VEYSEL EROĞLU’NDAN RANDEVU İSTEDİM”

Akdemir, CHP Genel Başkan Yardımcıları Bingöl ve Torun’un ziyareti ile dere ıslahı projesi hakkında şunları söyledi:

“İki Genel Başkan Yardımcımızın gelmesi bizleri mutlu etti. Siyasetin içerisinde yıllardır görevlerde bulunuyorlar. Bizlere de nezaket ziyaretinde bulundular. Parti içi çalışmalarla ilgili konular ortadaydı. Bizler birlik, beraberliğin olması, inanmış insanların gönül birliği içerisinde birbirini üzmeden, kırmadan çalışma ortamını yakalamalarını temenni ediyoruz. ‘Partimizin üst sevilere taşınmasında bize ve halkımıza ne düşüyorsa, onları yapalım’ önerilerinde bulunduk. Lauvar alanı ne kadar önemliyse, dere ıslah projesi de Zonguldak için gerçekten çok önemlidir. Bazı çalışmalar başladı, ama hemen gerisi gelsin istiyorum. AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar beni aradı. Kendisinden Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan randevu istedim. Mutlaka görüşme sağlanması gerektiğini söyledim. Sayın Vekilimiz, ‘Tamam’ dedi. İnşallah önümüzde ki günlerde Bakanımızla görüşerek, dosyamızı da kendisine anlatacağım. Buranın çabuklaşması için de kendisinden rica da bulunacağım.”

“ÇOK AYIP, BELEDİYEYİ BİR KENARA KOYAMAZSINIZ”

Alevlenen hastane yeri tartışmalarında belediyenin hiçbir şekilde görüşünün alınmadığını ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:

“Herkes özgür düşüncesini söylemekte serbesttir. Herkes kendine göre istekte bulunuyor. İnağzı halkımız farklı isteklerde bulunuyor, muhtarımız farkı isteklerde bulunuyor. İlgili kişiler bu konuda fikir yürütebilir. Bu işin içerisinde belediyeyi konuşan, dikkate alan yok. Belediye bu konunun ne tarafında? Çok ayıp, özellikle bu konu üzerinde Belediye Başkanının ve yönetiminin fikri alınmalıdır. İmar değişikliğini kim yapacak? Biz yapacağız. Siz belediyeyi bir kenara koyamazsınız. O zaman biz de ‘hastane nereye yapılıyorsa yapılsın mı?’ diyelim. Böyle bir şey olur mu? Ortak aklı ortaya koymada sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda Zonguldak’ta zorlanıyorum. STK’ların, ilgili dairelerin, teknik arkadaşların görüşleri çok önemlidir. Bunları da ortak masada toplanıp ne yapılması gerektiğinin konuşulması fikrindeyim. Ama Zonguldak’ta hadiseler böyle gelişmiyor, bu da beni üzüyor.”

AKDEMİR, EŞREF’İN ÇAĞRISINI OLUMLU KARŞILADI

TTK Limanı’nın özel sektöre kiralanması gündeme gelince, eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, daha önce liman ihalesine girdiklerini, ancak ihalenin iptal olduğunu söylemişti. Belediyenin limanı çok güzel işletebileceğini ifade eden Eşref, Başkan Akdemir’e çağrıda bulunarak, “Liman ihalesine belediye girsin” demişti. Akdemir de, Eşref’in bu çağrısını olumlu bulduğunu belirterek, “Çok doğru, daha önce istekte bulunduğunu ve ihaleye girdiğini biliyorum. Ama o ihaleyi iptal ettiler. Ama biz belediye olarak limana talibiz. İlgili teknik arkadaşlarımızı oluştururuz. Bu konu da ki çalışmalarımızı hayata geçirmek için ne gerekiyorsa yaparız. Belediye buna muktedirdir” dedi.

“İLGİLİ KURUMLARDAN İSTEKTE BULUNUYORUZ, MAALESEF BİZE HEP OLUMSUZ CEVAPLAR GELİYOR”

Zonguldak’taki resmi kurumlarla sorunları çözmekte zorlandıklarını belirten Akdemir, “Hastane, yol, lauvar alanı, dere ıslah planı gibi çalışmamalarda ortak akılla bütün kurumlar bu sorunları çözmeliyiz. Biz ilgili kurumlardan istekte bulunuyoruz, maalesef bize hep olumsuz cevaplar geliyor. Halkım adına üzüntü duyuyorum. Burada ki yetkili, imza sahibi arkadaşlarımız belediye adına olumlu kararlar vermelidir. 40-50 yıllık sorun birikmiş ve çağın gereklerine yapılması için adamlar atılıyor. Ama bizler sıkıntı çekiyoruz. Bu sıkıntıları aşmamız gerekiyor. Milletvekillerimizden bu konuda destek bekliyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi