Zonguldak'ta 400 yataklı hastane inşaatının mevcut yerinde mi devam edeceği yoksa İnağzı'nda yeni hastane mi yapılacağı yönündeki tartışmalar devam ediyor...
Mahalle sakinlerinin ve muhtarların; "hastane İnağzı'na yapılsın" şeklinde birlikte yaptıkları çağrının ardından tartışmalar devam ediyor.
Ak Parti Milletvekili Özcan Ulupınar'ın; "Hastane İnağzı'nda yapılabilir" sözleriyle başlayan tartışmaların ardından Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir adete isyan etti...

“ÇOK AYIP, BELEDİYEYİ BİR KENARA KOYAMAZSINIZ”

Alevlenen hastane yeri tartışmalarında belediyenin hiçbir şekilde görüşünün alınmadığını ifade eden Akdemir, şöyle konuştu:

“Herkes özgür düşüncesini söylemekte serbesttir. Herkes kendine göre istekte bulunuyor. İnağzı halkımız farklı isteklerde bulunuyor, muhtarımız farkı isteklerde bulunuyor. İlgili kişiler bu konuda fikir yürütebilir. Bu işin içerisinde belediyeyi konuşan, dikkate alan yok. Belediye bu konunun ne tarafında? Çok ayıp, özellikle bu konu üzerinde Belediye Başkanının ve yönetiminin fikri alınmalıdır. İmar değişikliğini kim yapacak? Biz yapacağız. Siz belediyeyi bir kenara koyamazsınız. O zaman biz de ‘hastane nereye yapılıyorsa yapılsın mı?’ diyelim. Böyle bir şey olur mu? Ortak aklı ortaya koymada sıkıntı çekiyoruz. Bu konuda Zonguldak’ta zorlanıyorum. STK’ların, ilgili dairelerin, teknik arkadaşların görüşleri çok önemlidir. Bunları da ortak masada toplanıp ne yapılması gerektiğinin konuşulması fikrindeyim. Ama Zonguldak’ta hadiseler böyle gelişmiyor, bu da beni üzüyor.”

Editör: Pusula Gazetesi