Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, gecen haftaya damgasını vuran sahte sağlık raporu operasyonu kapsamında bilgisine başvurulmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde bilgisine başvurulan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin'e gözaltı işlemi uygulandı.
Edinilen bilgiye göre, Hüseyin Şirin'in 'Sahte Sağlık Raporu Operasyonu' ile ilgili olarak bilgisine başvurulmak kaydıyla ifadesi alındığı öğrenildi. Polis eşliğinde Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen Başkan Şirin sağlık kontrolünden geçirilmesinin ve ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Zonguldak Devlet Hastanesi ek binasında sağlık kontrolünden geçirilen Hüseyin Şirin'in olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

HÜSEYİN ŞİRİN'DEN AÇIKLAMA

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak şubesi Başkanı olarak bazı basın kuruluşlarında şahsımın gözaltına alındığı ve salı verildiğim yönünde haberler yazıldığını gördüm. Hüseyin Şirin olarak Zonguldak’taki Sakatlık raporları ile ilgili yapılan operasyon kapsamında savcılık talebi ile emniyette ifadem alınmıştır. Şahsımın gözaltı gibi bir işlemle alakası yoktur. Basın kuruluşlarının haberleri yaparken kişileri ve kurumlarını rencide etmekten kaçınmaları gerektiğine inanıyorum. Bu haber dolayısıyla şahsımı arayan tüm sevenlerime sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Hüseyin şirin dimdik ayaktadır ve engelli camiasına hizmete devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."

PUSULA'DAN AÇIKLAMA...

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin'in Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde ifadesine başvurulmuştur. Bu şubede yapılacak ifade verme işlemi sırasında rutin olarak gözaltı prosedürü uygulanır. Şirin, ifadesi öncesi ve sonrasında sağlık kontrolünden de geçirilmiştir. Haberin yapılış biçiminde ve sunumunda bir sakıt yoktur. Zaten haberin hiçbir satırında Hüseyin Şirin için, suçlayıcı bir ifade de kullanılmamıştır. Kamuoyunun bilgisine.

OLAY NEYDİ?

Zonguldak'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin (KOM) 2 yıl boyunca sürdürdükleri fiziki ve teknik takibin ardından “Sahte sağlık raporu” düzenlediği iddia edilen suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 3’ü doktor 7'si tutuklandı. 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakıldı. Mahkeme, gözaltına alınan doktorlar Z.Y., İ.G., ve TTK'da Sağlık Şube Müdürü olarak görev yapan doktor O.O., örgüt lideri oldukları iddia edilen A.Ö., T.A. ile birlikte E.T. ve H.D.S olmak üzere 7 kişinin tutuklanması kararını verdi...

Editör: Pusula Gazetesi