Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret ederek, kentte yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Milletvekili Turpcu’ya ziyarette; CHP İl Başkanı Ahmet Altun ve yönetimi ile Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve yönetimi eşlik etti.

Turpcu, iktidar partisi yöneticilerinden destek istediklerini belirterek, “Belediyemiz, halkımızın ihtiyaçları noktasında lavuar alanını projelendiriyor. Sahildeki yer projeleri de var. Bunlara iktidar partisinin engel olmamasını, lavuar alanında olduğu gibi engel olmamasını, çalışmaların önünün açmasını istiyoruz” dedi.

TURPCU: “BELEDİYEMİZİN HİZMETLERİNİ SÜRDÜREBİLECEĞİNİ VE BAŞARILI OLACAĞINA KESİNLİKLE İNANIYORUM”

Turpcu, Belediye Başkanı Akdemir’in yaptığı çalışmaları birlikte daha da artıracaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Önümüzdeki süreçte kurultayımız var. Genel Başkanımızı seçeceğiz. Belediyemizin çalışmalarında iktidar partisinin yardımlarını huzurlarınızda tekrar talep ediyorum. Bu yardımlardan ziyade, engellerin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Zonguldak’ta yaşıyoruz, ama kanıksadığımız aksaklıklar var. Yapılamayan işlerimiz var. Ben belediyemizin bütçesinin her şeye rağmen, kendi ayakları üzerine duracak bir bütçeye sahip olduğunu, engelleme olmazsa destek olunursa, Zonguldaklı hemşehrilerimizin daha da insanca yaşayabilecekleri ve belediyemizin hizmetlerini sürdürebileceğini ve başarılı olacağına kesinlikle inanıyorum. Bugüne kadar çalışmaları ile bunu görmüşüzdür. Basınımızın ve halkımızın belli kesimlerinin, belli olayları büyütmesi ve bugüne kadar iktidar partisinin eleştirilmesi gerektiği yerde halen muhalefet partisinin eleştirilmeye çalışılmasının, o doğrultuda basınımızın kalem oynatması biraz anlayamadığımı belirtmek istiyorum. Seçimler gelmiştir, geçmiştir. Sorunlar olduğu gibi daha da artarak devam ediyor. Güneydoğu’da yaşananları görüyorsunuz. Bir iç savaşa, hendek savaşına dönüşmüş durumda. Ekonomiyi görüyorsunuz, Dolar-Avro fırlamış durumda. 7 Haziran genel seçimlerini tekrarlamalarının nedeni neydi? Ekonomiyle ilgili, tek parti iktidarı ve istikrarıyla ilgili… Artan terör olaylarının çözümü ile ilgiliydi. Bunların hiçbiri olmadı, olamıyor. Bunların hesap sorulacağı yer iktidar partisidir. Basınımızda bu konuda çekingen ve birazda korkak davranıyor. Huzurunuzda bunu da söylüyorum. Eleştirilmesi gereken yer iktidar partisidir. Yüzde 50 civarında Türkiye’de oy almıştır. Zonguldak’tan da oy almıştır.”

“İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİNİN NE İSTİYORLARSA, KENDİLERİNİN HİZMETİNDEYİZ”

“Türkiye sorunlarını burada tartışmayalım, ama Zonguldak sorunlarının acilen çözülmesi ile ilgili iktidar partisinin adım atmasını istiyoruz. Boş laf istemiyoruz. Sayın Bakanlarımız yılbaşını madende geçirdiler, hoş geldiler. Teşekkür ediyoruz kendilerine... Ama neden geldiler. Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun, rödevans sahalarının, Zonguldak’ın göç meselesinin önüne geçecek Filyos Projesi’nin, Ereğli’deki sıkıntıların önüne geçmek için gelmiş olmaları gerekiyor. Bizde öyle geldiklerine inanıyoruz ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak iyi bir mesaj alamadık. Siz iyilerini yazın ama almamışsanız bu konuda eleştirmeye devam edin. Çünkü bunları eleştirmezsek ve tabanda sessiz kalırsak, nasıl boş geçmişse, Zonguldak yılları yine boş geçer. Olan Zonguldak’a ve halkımıza olur. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. Belediyemizin projeleri var. Belediye Başkanımız Sayın Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Halk Partisi’nden seçilmiştir, ama seçildikten sonra tüm Zonguldak’ın Belediye Başkanıdır. Bu lavuar alanı niye duruyor? Belediyemizin projesi var, benzinliğin karşısında. Belediyemiz halkımızın ihtiyaçları noktasında bu alanı projelendiriyor. Sahildeki yer projeleri de var. Bunları iktidar partisinin engel olmamasını, lavuar alanında olduğu gibi engel olmamasını, çalışmaların önünün açmasını istiyoruz. Zonguldak’ın kalkınması ile ilgili ve problemlerin çözülmesi ile ilgili, Sayın iktidar partisi milletvekillerinin ne istiyorlarsa kendilerinin hizmetindeyiz. Zonguldak’ın hizmetinde olduğumuz için söylüyorum. Soruyorlar, ‘Beşiniz bir araya gelecek misiniz?’ diye. Bizim bir araya gelmemize gerek yok, biz nereye isterlerse oraya gideriz. Zonguldak’a hizmetimiz için. Ben basınımızın da halkımızın bu sorunları ile ilgili daha yakından ilgilenmelerini, muhalefetin CHP’nin iç işlerinin değil, Zonguldak’ın önündeki problemlerinin gün ışığına veya halkımıza hatırlatmalarını ve hizmet etmelerini bekliyorum. Başkanımıza tekrar çalışmalarında başarılar diliyorum.”

AKDEMİR: “ÖNÜMÜZE BİR SÜRÜ ENGEL GELİYOR, BUNLARI AŞMAK İÇİN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, ziyaret için teşekkür ederek şöyle konuştu:

“İl Başkanı Ahmet Altun’a görevinde başarılar diliyorum, inşallah temenni ettiğimiz gibi partide bütünleştirici güç olsun, dargınlıklar bitsin istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda kendisi inşallah başarılı olacaktır. Kendisinin devlet tecrübesi var, bu tecrübesini de kullanarak partimizi en üst seviyelere taşımasını diliyorum. Milletvekillerimize ziyaretimizi Ankara’da gerçekleştirdik, kendi içimizde bir çalışmamız vardı, Zonguldak adına planlamalarımız vardı. Onları sunduk. Sayın milletvekilimizin dediği gibi CHP’nin bir üyesiyim, halk bize teveccüh buyurdu. Ben herkesin başkanıyım, partili partisiz herkesin hizmetine koşacağız. Kamu yararı bizim için ön plandadır. Kişisel hiçbir menfaat ilişkilerimiz olmaz. Hükümet kanadının bize destek olmasını istiyoruz, özellikle belli konularda o imzalar olmazsa, senin önün açılmıyor. Maalesef hiyerarşide, bürokraside böyle bir sıkıntı var. Ben Şehr-i Eminim, ama yine de bu işi yaparken çeşitli kurumlarla yazışmalarınız oluyor. Özellikle mülkiyet ile ilgili çok büyük sıkıntılar var, bunları aşmak konusunda büyük güç sarf ediyoruz. Ama önümüze bir sürü engel geliyor, bunları aşmak için desteğe ihtiyacımız var. Bu desteği aldığımızda Zonguldak’ı yaşanabilir kent haline getireceğiz. 5 Vekilimiz de bir araya gelerek aynı noktada birleşerek, ama Zonguldak’a hizmetse gerisi teferruattır. ‘Zonguldak için başarılı işler geliyor’ diyeyim.”

Editör: Pusula Gazetesi