Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak Milletvekili ve Milletvekili Adayı Zeki Çakan, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’nde maden işçileri ile buluştu. Vardiya değişimi sırasında maden işçilerine seslenen ve 7 Haziran sonrasında milletvekili seçildikten sonra meclise sunduğu soru, araştırma ve soruşturma önergelerini anlatan Zeki Çakan, “10 yıldır gündeme getirilmeyen Zonguldak’ın sorunlarını bu kısa süre içerisinde araştırma, soruşturma ve soru önergesi olarak görüştüm ve dosya sundum. Eğer erken seçim olmasaydı bugün 3 ay boyunca Zonguldak kurulacak olan komisyon ile Türkiye’nin gündeminde olacaktı. Ben koltuktan hiçbir şey beklemiyorum. O koltuk benden bir şey bekliyor. O koltuğa tekrar oturmak ve Zonguldaklı kardeşlerime hizmet etmek için gövdemi taşın altına koydum.

“TTK’NIN KAPANMASI DEMEK ZONGULDAK’IN EKONOMİK AÇIDAN ÇÖKMESİ DEMEKTİR”

Karadon’da kuyu başında maden işçilerine seslenen Çakan, “Aranızda bana oy veren var vermeyen var her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 25’inci dönemde Zonguldak Milletvekili olarak 28 saat 46 dakika Zonguldak Milletvekili olarak mecliste bulundum. Ben Zeki Çakan olarak ülkemde sadece 3 görevde bulunmadım. Cumhur Başkanlığı, Başbakanlık ve TBMM Meclis Başkanlığı yapmadım. Bunlar haricinde bütün görevlerde bulundum. Ben koltuktan hiçbir şey beklemiyorum. O koltuk benden bir şey bekliyor. Ben 65 yaşımdayım. Emekliyim ve 3 tane torunum var. Bu yaşımdan sonra gider Ankara’da rahat bir şekilde yaşamımı devam ettirirdim. Ancak ben doğduğum ve büyüdüğüm Zonguldak’a hizmet etmeliyim diye düşünüyorum. Bu yaşımda da gövdemi taşın altına koyarak bu yola çıktım. TTK’ya işçi alınması ve norm kadronun 6 bin işçi alınarak tamamlanması ve bunun yanında da üretimin 3 milyon tona çıkması için bu güne kadar mücadele ettim. Bunun mücadelesini vermeye devam edeceğim. TTK’nın kapanması demek Zonguldak’ın ekonomik açıdan çökmesi demektir. Ben Zonguldak halkına ve madenci kardeşlerime güveniyorum. Sizlerden de bana ve partime güvenmenizi ve destek vermenizi istiyorum. Bu seçimler Zonguldak’ta en çok madencilerimizi ilgilendiriyor. Bu seçimler madenler açısından Zonguldak’ın ya çöküşü ya da ayağa kalkışı olacak. 14 bin kişilik norm kadroya ihtiyaç olan madenlerimizde şu anda 8 bin 800 civarında işçi çalışıyor. Bu norm kadro açığının kapatılması gerekiyor” diye konuştu.

“TEK ÇÖZÜM TERMİK SANTRAL”

TTK’nın bir an önce zarardan kurtarılması ve işçi açıklarının da kapatılması gerektiğine dikkat çeken Zeki Çakan, “TTK’nın kar elde etmesi ve üretimin ve işçi sayısının artırılması için tek çözüm yolu var. Bu çözüm yolu da yeni bir termik santraldir. Sağlığa zararlı olmayacak, güvenlik önlemleri üst seviyede olan bir termik santral kurularak TTK’ya verilmelidir. TTK’nın ürettiği 100 liralık kömür, bu termik santralde enerjiye dönüştürülmeli ve 400 liraya sayılmalıdır. Eğer bu yapılırsa TTK zarardan kurtulur ve işçi alınır, buna bağlı olarak da üretim artmış olur. Alın teri ile çalıştığınız madencilikte Allah burnunuzu kanatmasın, Allah tırnağınızı taşa dokundurtmasın. Madencilik çok tehlikeli, ancak ekmek parası için yerin yüzlerce metre altında alın teri kazanıyorsunuz. Allah hepinizin yolunu açık etsin sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi