7 Haziran seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Zonguldak Milletvekili Adayı Ali Topaloğlu, Pusula TV’de yayınlanan “Artı-Eksi” programında Genel Yayın Yönetmeni Atilla Öksüz’e, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Zonguldak’taki liste tartışmalarını değerlendirdi.

AK Parti’nin Zonguldak’taki listesinin yanlış yapıldığını belirten Topaloğlu, “Burada temayül yoklaması yapıyorsun, onun sonucuna göre aday belirliyorsun. Bu demokratik bir şey değil. Mesela, ben Hamdi Uçar’ın listede olmasını isterdim” dedi.

Topaloğlu, Zonguldak’ın kötü kent olmasında AK Parti yöneticilerinin de payı olduğunu belirterek, “Zonguldak’ın bir köy kente dönüşmesinde AK Parti’nin de payı vardır. İşçi açıkları, madencilik, yoksulluk, göç, Zonguldak’ta AK Parti’nin oylarını azalttı” dedi.

“İŞÇİ AÇIKLARI, MADENCİLİK, YOKSULLUK, GÖÇ, ZONGULDAK’TA AK PARTİ’NİN OYLARINI AZALTTI”

Topaloğlu, Zonguldak’ın böyle kötü bir kent olmasında AK Parti’nin de payı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Siyasetçi kimliğiyle hiçbir partinin iç işlerine karışma gibi bir düşüncem yok. AK Parti, 40 bin oy kaybetti, bu çok ciddi bir oy kaybı, az değil. Bana kalırsa, aday tercihlerinde yanlışları var. Zonguldak’ın bir köy kente dönüşmesinde AK Parti’nin de payı vardır. Bitmeyen yollar, gelişi güzel yapılan santraller ve bir sürü sorunlar. Çok basit düşünün, bir tren seferleri bile konulamıyor. İnsanlar, Muslu, Filyos yollarında ne zahmetler çekiyor? Oraya günde 5-10 sefer koyamıyor. Bu acizliktir. Bunun siyasetle alakası yok, bu başka bir şey. Sanki birilerine rant sağlanmak isteniyor, ben böyle anlıyorum. Turizm bölgesi Filyos var, çok güzel bir yer olabilir. İnsanlar sadece çalışmaktan ibaret değil ki, çalışan insan, sosyal yaşamını da sürdürecek. Niye bizim insanlarımız Antalya’ya falan gitsin? Denizimiz var, balığımız var. Zonguldak gerçekten güzel bir kent… Bu kenti yaşanabilir hale getirmek, sadece yerel yönetimlere ait değil. Yerel yönetimlerin de büyük kusurları var, ama abana kalırsa AK Parti’nin çok büyük kusurları var. Bir spor salonu bitmiyor, nasıl bitmiyor, niye bitmiyor? Bunlar sorgulanacak, işçi açıkları, madencilik, yoksulluk, göç, Zonguldak’ta AK Parti’nin oylarını azalttı. Aday seçimi yanlıştı.”

“UÇAR’IN TOPLUMSAL VE İNSANİ İLİŞKİLERİ VAR”

AK Parti’nin liste tercihini yanlış yaptığını ifade eden Topaloğlu, “Burada temayül yoklaması yapıyorsun, onun sonucuna göre aday belirliyorsun. Bu demokratik bir şey değil. Mesela, ben Hamdi Uçar’ın listede olmasını isterdim. Dünya görüşümüz farklı, ama en azından toplumla bir ilişki kurmuş, temas kurmuş. Yapmış-yapamamış, bir yığın insanın sorununu çözmeye çalışmış. Siyasetçilerle görüşmüş, vatandaşla görüşmüş. Ben bile birkaç kez gittim yanına, bir işim için görüştüm. Ben Hamdi Uçar’ın orada olmasını isterdim. Çünkü toplumsal ilişkileri var, insani ilişkileri var. Birileri eleştirir, birileri, ‘şöyle yaptı böyle yaptı’ der. Dolayısıyla Hamdi Uçar’ın olmasını isterdim” dedi.



Editör: Pusula Gazetesi