Zonguldak Havaalanı’nın, uçakların daha güvenli iniş yapabilmeleri adına bin 881 metre olan uzunluğunun 2 bin 500 metreye çıkarılması için girişimde bulunulurken; Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın şirketinin Danıştay’a açmış olduğu davanın sonucu bekleniyor. Yetkililer, dava sonuçlanmadan kamulaştırma yapılamayacağından pistin uzatılamadığını açıkladılar.

Pistin uzaması gereken yerin de Serbest Bölge ilan edildiğini belirten önceki dönem Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Başkan Kantarcı’nın açtığı dava Havaalanı için de engel. Bu iptal ve durdurma kararı olduğu için Zonguldak Havaalanı’nın önünü uzatamıyoruz. Orası da serbest bölge kapsamı içerisindedir. Bu karar şimdiki belediye başkanının, açmış olduğu davadan vazgeçmesiyle kalkar. Bu domino taşı gibidir. Tek bir itiraz birçok şeyi etkiler” dedi.

Zonguldak Havaalanı’nın pistinin, mevcut uçakların daha güvenli ve rahat inebilmesi için uzatılması projesi Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın açmış olduğu davaya takıldı. Yetkililer, mevcut bin 881 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde olan pistin 2 bin 500 metreye uzatılması için talepte bulunmuşlardı. Pistin uzatılması için kamulaştırma yapılması gerektiğini ifade eden yetkililer, açılan davanın sonuçlanmaması nedeniyle kamulaştırma yapılamadığından pistin uzatılamadığını belirttiler. Bakanlar Kurulu kararının iptali ve durdurma kararı olduğu için havaalanının önünün de uzatılamadığını ifade eden Çaycuma eski Belediye Başkanı Mithat Gülşen, "Orası da serbest bölge kapsamı içerisindedir. Bu karar, şimdiki Belediye Başkanının açmış olduğu davadan vazgeçmesiyle kalkar. Bu domino taşı gibidir. Tek bir itiraz, birçok şeyi etkiler. Mahkeme sonuçlanmadı, delil toplanıyor. Bülent Bey kendi arsası için dava açsaydı sorun olmazdı. Bakanlar Kurulu’nun acele kamulaştırma kararının iptalini istediği için diğer Filyos Projesi gibi havaalanının uzatılması da sekteye uğratıldı" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi