Çaycuma&[#]8217;ya bağlı Filyos Beldesi&[#]8217;ndeki sahil şeridinde bulunan otelin bakım ve onarımı yapılarak tekrar hizmete açılacağı belirtildi. Otel bundan 11 yıl önce bir müstecire verildiği oteli 3 yıl işlettikten sonra ekonomik olmadığı gerekçesiyle başka birine devrettiği ifade edilirken geçen zamanda burayı alan şahsın işlettiği kaydedildi. Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri tarafından otel incelendiği belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda otelin bakımsız olduğu halka bu şekliyle hizmet vermesinin iyi olmayacağı kanaatine varan Belediye Meclis Üyeleri otelin tekrar bakıma alınması için kapatıldığını gerekli çalışmaların bitirildikten sonra tekrar halkın hizmetine açılacağı vurgulandı. Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:


"Belediye Meclis Üyelerimiz ve halkımızla birlikte burada inceleme yaptık. Otelin bakımsız olduğu bakıma ihtiyacı olduğu kanaatine vardık. Bu kanaate varmamızın en büyük sebeplerinden bir tanesi beldemize gelen vatandaşların otelimizden olan şikayetlerini dinledik.


Otelimize gelip kalan ve kalmayı düşünen insanlar bize geldiklerinde otelimizin kalmaya müsait olmadığını bunun daha iyi olması gerektiğini bize ilettiler. Bizde Belediye Meclisi Üyeleri ile birlikte inceleme yaptık. İnceleme neticesinde otelin temiz bir şekil de beldemize gelen misafirlerimize hizmet vermesi gerektiği kanaatine vardık.


Otelimiz yeniden ihale edilip satılarak yada bakım onarımı yapılarak halkımızın hizmetine en kısa zamanda girecektir.


Filyos beldesine yakışır bir otel inşa edeceğiz. Biz Bayındırlık Müdürlüğümüze bir yazı yazdık. Bayındırlık Müdürlüğü bize personel gönderdiği zaman ki gönderecektir. Otelimizin bakım onarım maliyetleri çıkarılacaktır.


Yenisini yapmaktan daha fazla bir maliyet çıkıyorsa yıkılıp yerine yenisi yapılması tercihini kullanacağız. Biz halkımıza bizzat bilgi vermek için otelimizi açarak halkımıza odalarını gezdirdik. Otel temiz ve bakımlı olmadığı için oteli kapattığımızı yerinde görerek kendilerine bilgi verdik. Bu otelin yeniden tadilatı olduğu zaman beldemize gelen insan sayısında artış olacaktır."

Editör: Pusula Gazetesi