3-4-5 Temmuz 2009 tarihleri arasında Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde gerçekleştirilen 16. Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri kapsamında şarkıcı Murat Dalkılıç konser verdi. Konserinde yoğun ilgi gören Dalkılıç, izleyenleri şarkıları ile coşturdu. Önümüzdeki günlerde klibi çıkacak olan ´La-Fonten´ şarkısını ilk defa sahnede söyleyen Dalkılıç, Kdz. Ereğli´nin güzel bir yer olduğunu ve namının İzmir´den duyulduğunu söyledi.
Konser arasında sahneye çıkan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ise Kdz. Ereğlili olan şarkıcı Murat Boz´a gönderme yaparak "Bizim bir ara elinden tutup da getirdiğimiz insanlar, sanatçılar televizyon programında Kdz. Ereğlili olduğunu saklıyorsa, ben buradayken bu sahneye bir daha hayatta çıkamazlar" dedi. Kdz. Ereğlili olduğunu haykırmayanların, Ereğli´yi sevmeyenlerin sahnede yer alamayacağını ifade eden Başkan Posbıyık şunları kaydetti:
"Sizlere belediye başkanlığı yapmaktan onur duyduğumu her zaman ifade ediyorum. Bu festival sadece Kdz. Ereğli´nin festivali değil. Festival aynı zamanda Zonguldak´ın festivalidir. Zonguldaklıların festivalidir. Buradan tüm Türkiye´ye ´sevgi, barış ve dostluk´ diye haykırıyoruz. Biz kavgayı ve savaşı sevmiyoruz. Biz barışı seviyoruz. Biz Ereğli´yi sevmeyenleri Zonguldak´ı sevmeyenleri sevmiyoruz. Bizim bir ara elinden tutup da getirdiğimiz insanlar, sanatçılar televizyon programında Kdz. Ereğlili
olduğunu saklıyorsa, ben buradayken bu sahneye bir daha hayatta çıkamazlar. Bu sahneye Kdz. Ereğli´yi seven Murat Dalkılıç çıkar, onu sevgi ile bağrımıza basıyoruz. Ne demek istediğimi anlayanlar anladı. ´Kdz. Ereğliliyim´ diye haykırmayanlar Ereğli´yi sevmeyenler bu sahnede yer almaz."
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı konuşmasının ardından şarkıcı Murat Dalkılıç´a çeşitli hediyeler verdi. Konser boyunca ağaçlara çıkan gençler güvenlik görevlileri tarafından güçlükle indirilebildi. Şarkıcı Dalkılıç ise bir ara korumalar yardımı ile sahneden inerek hayranları ile tokalaştı. Dalkılıç söylediği şarkılarının ardından sahneden ayrıldı.
Editör: Pusula Gazetesi