Zonguldak eski Belediye Başkanı, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Zeki Çakan, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) milletvekilli aday adaylığını açıkladı. Dün Camlı Köşk’te yapılan açıklamada, partililerin yanı sıra, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salona büyük bir coşkuyla giren Zeki Çakan’a, MHP İl Başkanı Hamdi Ayan eşlik etti ve Çakan salonda bulunan herkesle tokalaştı.

AYAN: “SON SÖZÜ GENEL MERKEZİMİZ SÖYLEYECEK”

Açılış konuşmasını yapan MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, “Zonguldak’ımız tarihe tanıklık ediyor. Zonguldak’ımız son 12 yıldır iyi yönetilmiyor. Türkiye iyi yönetilemiyor.

Milliyetçi Hareket Partisi siyasi algının değişmesi gerektiğini hep söylüyorduk. Zeki Bey, değerli şahsiyetlerden bir tanesi... Hiç bir ilişkilerini koparmayan bir isim. Muhtarlarımızın, kamuoyunun Zeki Bey’in aday olması konusunda büyük istekleri vardı. Biz de Sayın Bakanımıza bunları aktardık. Bu şehrin artık kent görünümüne dönmesi için bir takım fedakarlıklar gerekiyordu. Bu fedakarlık yapanların başında da ben geliyorum. İnşallah sonuç Zonguldak için iyi olur. Biz oyumuzu arttırmak için bir şeyler yapmıyoruz. Hep ‘en az 2 milletvekili’ demiştik, ama neden 3 olmasın? Aday adaylığı açıklamasının yanı sıra diğer aday adaylığını açıklayan arkadaşlarımız da sahada çalışmalarına devam ediyorlar. Zonguldak’ta alışılagelmiş bir algı var. Çalışsak da, çalışmasak da AK Parti’nin 3, CHP’nin 2 milletvekili çıkaracağı algısının değişmesi gerekiyor. Bugünün notunu alın ve altını çizin. Zonguldak’ımıza ve Türkiye’mize hayırlar getirmesini diliyorum. Sıralama konusunda kamuoyu araştırması yapacağız. Aynı zamanda Genel Merkezimiz de çalışmalar yapacak. Son sözü söyleyecek olan da Genel Merkezimizdir” dedi.

Hamdi Ayan’ın konuşmasının ardından Zeki Çakan, Milliyetçi Hareket Partisi’ne üye oldu. Çakan, “Bölgemiz için, ilimiz için, partimiz için hayırlı olması dileğiyle, başta devletin bölünmez bütünlüğünün bozulmaması, bayrağımızın dalgalanması için bu imzayı atıyorum” diye konuştu.

ÇAKAN: “KİŞİSEL ÇIKARLARIMIN PEŞİNDE HİÇ KOŞMADIM”

Üyelik formuna atılan imzaların ardından siyasete neden devam etme kararı aldığını ve özgeçmişiyle ilgili bilgiler aktaran Zeki Çakan, hiçbir zaman kişisel çıkarlarının peşinde olmadığını dile getirdi.

2002 yılından bu yana siyasetten uzak durduğunu ve kendisine siyasete devam edip etmeme konusunda defalarca sorduğunu ifade eden Çakan, “Belediye başkanlığının sorumluluğu altında hiç ezilmedim. Bugün her mahallede yatacak bir evim varsa, o gün o sorumluluğun altında ezilmememdendir. Bugün hemen hemen 19 mahalle muhtarı burada ve kendilerine teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman kişisel çıkarlarımın peşinde koşmadan, ülkemi nasıl kurtarabilirim mücadelesinde oldum. İnsanlar hiçbir zaman hesap vermekten kaçmamalı” dedi.

“SİYASİ BİR KARAR VERMEK ZORUNDA KALDIM”

Neden tekrar siyasete döndüğüne de açıklık getiren Çakan, “2002 yılından bu yana siyasetten uzağım. Bugüne kadar da yapmayı düşünmüyordum. Ancak gerek ülkemizin, gerek bölgemizin bugünkü durumunda ‘doğduğum, büyüdüğüm ve 2 dönem belediye başkanlığı yaptığım Zonguldak’ta milletvekilliği yapmam gerekiyor mu?’ diye çok düşündüm. Aynanın karşısına geçtiğimde bu soruyu kendime çok sordum. Bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel faaliyetlerinde acaba daha önce Bartın’ı temsil ettiğim gibi bugün ‘Zonguldak’a ne yapabilirim?’ diye çok düşündüm. ‘Siyaset yapabilecek miyim?’ diye 2 toplantı yaptım. Önce çok saygı değer belediye başkanlarımla bir akşam yemek yedik. Sadece ve sadece nostalji konuları konuştuk. Bu konuları hiç konuşmadım. İnsan aynaya baktığında kendini görür. Köy hizmetleri görevlerimde tabi ki kol içeriye bükülüyor ve bölgemize çok iyi hizmetler vermişim. Siyasete devam etme kararı aldım. Hele hele muhtarlarla yaptığım toplantıda o kadar baskı aldım ki bu kararı vermek zorundaydım” dedi.

“ADAY OLMASAM DA ÜYE OLARAK MHP’DE OLMAKTAN GURUR DUYARIM”

MHP’ye üye olmaya karar verdiğini söyleyen Çakan, “Bugün liderliğini yapan ve benim de Milliyetçi Hareket Partisinde üye olmaktan gurur duyduğum Genel Başkan Devlet Bahçeli ile tanışma fırsatı buldum. Siyasette tutarlı davranan bir kardeşiniz olarak Milliyetçi Hareketçi Partisi’ne Üye olmaya karar verdim ve hepinizi partimin işaretiyle selamlıyorum. Hayatım boyunca siyaseti siyasi ahlak ve üslup içerisinde yaptım. Düz, sade bir üye olarak da, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin arkasında olmaktan gurur duyarım” dedi.

“ADAY ADAYLIĞIMI GARANTİLEYECEK BİR GÖRÜŞME YAPMADIM”

Aday adaylığı süreci konusunda da açıklamalarda bulunan Zeki Çakan, “Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkartmadım. Büyük projelerle ilgili ve bana düşen görevlerin devamı olarak Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı oldum. Herkes Filyos Projesi’ni konuşuyor. Daha önce emek veren herkesi kutluyorum, ama bir sel felaketi olmuştu. O zaman en büyük barajın temelini attırmayı Allah bana nasip ettirdi. Bunun peşinden gelecek 4 baraj yapılmadığı sürece, alt yapılar hazırlanmadığı sürece Filyos Projesi’nin ülkemize fayda vermesi mümkün değil. Açık net söylüyorum herkes gibi aday adayıyım. Adaylığımı garantileyecek hiçbir görüşme yapmadım. Ben davete icabet ettim ama inanıyorum ki bölgesine en iyi hizmeti getirecek kişileri iyi hesaplayacaktır. Tüm aday adaylarına da başarılar diliyorum” dedi.

“KAVGA ETMEDEN HAREKET EDECEĞİMİ TAAHHÜT EDİYORUM”

Bölgeye en iyi hizmeti getireceğine inandığını söyleyen Çakan, “Bugün Ereğli’nin bir fakülteye ihtiyacı var. Tersanelerde bizim zamanımızda çok önemli işler yapılıyordu. Bugün bir şey yok. İnanın; bilerek, isteyerek, siyasi partiler hizmet getirebilmekte en önemli araçlardır. Bende Milliyetçi Hareket Partisi’nde göğsümü gere gere en iyi hizmeti getireceğime inanıyorum. Partiyle hiyerarşi içerisinde olarak, onlara abi olarak, bölgeme abi olarak görev yapmak için ne gerekiyorsa yapacağım. Kavga etmeden hareket edeceğime taahhüt ediyorum” dedi.

Konuşmasının ardından partililerin ve katılımcıların tebriklerini kabul eden Zeki Çakan, daha sonra aday adaylığı müracaatı için Ankara’daki Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi’ne gitti.

Editör: Pusula Gazetesi