Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, iktidar partisinin milletvekillerine ve Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e yapılmayan hizmetler için ateş püskürdü. Zonguldak’a sahip çıkmaları için AK Parti Milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve Ercan Candan’a çağrıda bulunan Başkan Ayan, “Artık bu rehavet uykusundan uyanın” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri çalışmaları kapsamında mahalleleri gezerken gördüğü manzara karşısında sinirlenen Ayan, son yağan yağmurlarla birlikte Zonguldak’ta yolların tamamen bitmiş olduğunu ifade etti. Ayan, yolların delik deşik olduğunu belirterek, “Patates tarlası bile bunlardan daha iyidir. Arabaların gidecek yolları kalmamış” dedi.

Yerel seçimler sonrası Zonguldak’ın 19 mahallesinde hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek, Başkan Akdemir’e seslenen Ayan, şunları söyledi:

“PATATES TARLASI BİLE BUNLARDAN DAHA İYİDİR”

“MHP İl Teşkilatı olarak bayramın hemen sonrasında 10 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mahallelerde çalışmalarımıza başladık. Tepebaşı’nın sokaklarında gezdik. Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi’nin çevresinde ‘yol’ diye bir şey kalmamış. Burası en son yağan yağmurlarla delik deşik olmuş. Patates tarlası bile bunlardan daha iyidir. Buradan başta belediye başkanına seslenmek istiyorum; artık bu rehavet uykusundan kalksınlar. Arabaların gidecek yolları kalmamış. ‘Bu Zonguldak’ın sahibi kim?’ diye soruyorum. Eğer bu işlerle ilgilenilmeyecekse, neden aday olunmuş, neden seçim alınmış? Seçim alınmışsa neden gereği yapılmıyor? Öncelikle belediye anlamında bunu sormak istiyorum. Tepebaşı Soğantarla’da yağan yağmurlarla asfalt kalmamış. Yol aşağıya dökülmüş. Bunun gibi Zonguldak’ın 19 mahallesinde hiçbir çalışma hiçbir hizmet yok. Arkadaşlarımıza ‘Artık yeter’ diyoruz. Bu işlere, bu şehre sahip çıkın.”

Zonguldak’a yapılmayan hizmetlerden iktidar partisinin milletvekillerini de sorumlu tutan Ayan, şöyle konuştu:

“BU ZAMANA KADAR ÜSLUBUMUZDAN, YAPICI MUHALEFET ANLAYIŞIMIZDAN VAZGEÇMEDİK”

“Milletvekillerimize ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin İl Başkanına net bir soru soruyorum. Bitirilemeyen bu tüneller neden durduruldu? Neden devam etmiyor, ne zaman bitecek? Seçimlere ramak kala mı yapılması düşünülüyor? Ona da razıyız. Fakat bu gidişle bu çalışmayı da Zonguldak’ın Devrek ve Ereğli girişlerinin yetişmeyeceğini görüyorum. Bu rehavet uykusundan iktidar partisinin milletvekillerinin ve il teşkilatının da uyanmasını istiyorum. Zonguldak’ta yaşayan bir birey olarak mahalleleri gezdim. Manzara içler acısı, ‘10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak’ diye biz MHP olarak susacak değiliz. Bu zamana kadar üslubumuzdan, yapıcı muhalefet anlayışımızdan vazgeçmedik. Ama biz burada vatandaşı temsil ediyoruz. Artık bu şehre sahip çıksınlar. Üç milletvekili var, bayramda gezdiler. Zonguldak’ın halini görmediler mi? Haliyle Zonguldak biten bir şehir, önümüzdeki günler içerisinde ekonomik bir kriz bekleniyor. Son çıkan maden yasasının içinde bir takım çapanoğulları var. Artık milletle oynamasınlar, milletimiz kandırmasınlar. İktidar partisini uyarıyoruz. Milletimiz size iktidar yetkisini verdi. Bunlara sahip çıkın.”

Editör: Pusula Gazetesi