Ereğli Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısının 2’nci oturumu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal başkanlığında Ereğli Atatürk Kültür Merkezi´nde gerçekleştirildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce Kırmacı Mahallesi’nde bulunan ve “Eğitim Vadisi” olarak adlandırılan alana yapılacak olan yatırımlarla ilgili Belediye Meclisi’ne ve kamuoyuna bilgi veren Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, projeye desteklerinden dolayı AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan´a teşekkür etti.

Konuşmasında 31 Belediye Meclis üyesi ile pozitif enerji oluşturulduğuna dikkat çeken Uysal, "Ereğli´nin yeniden dirilişe ihtiyacı var. Bunun için hep birlikte çalışacağız" dedi.

Geçmişte askeriyeye devredilen Fen Lisesi yanındaki 10 dönüm arsanın AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan´ın çabalarıyla eğitime tahsis edildiğini belirten Başkan Uysal, ayrıca yine bu alana Turizm Meslek Yüksekokulu yapılacağını belirtti.

Konuşmasına Kırmacı´ya yapılması planlanan Gençlik Merkezi ile devam eden Başkan Uysal, "Bilindiği gibi, Ereğli´de gençlerimiz için bir merkezimiz yok. Bunun için arkadaşlarımız güzel bir çalışma yaptı. Yakın bir zamanda Kırmacı´ya Gençlik Merkezi yapılacak. Bunun da müjdesini burada vermek isterim", dedi.

AK Parti Grubu’nun 7 büyük projesinden biri olan “Kent Meydanı Projesi” için düğmeye basan Ereğli Belediyesi’nin bu nedenle 3-4 aya kadar yeni binasına, Beyçayırı Stadı’nın yanındaki AVM´ye taşınacağını belirten Uysal, "Belediyenin dağınık vaziyette olan tüm birimleri bu binada birleşecek. Kent Meydanı Projesi bitene kadar ki bu yaklaşık 2-3 yıllık bir proje, belediye yeni yerinde hizmet verecek. Merak edenler için söylüyorum ki, bu taşınma bize kablo maliyetleri dışında hiçbir ek gider getirmeyecek. Eski ekipmanlarımızı aynen yeni binamıza taşıyacağız. Belediyeye ait olan ve yeni AVM´ye geçince boşalacak olan 3 bina ise kamu kurumlarına veya özel sektöre kiralanacak, buralardan gelen kira gelirleri ise yatırımlarımızda kullanacağız. ‘Bu taşınma bize ne kazandıracak?’ diye sorarsanız; daha etkili bir çalışma, huzurlu bir ortam ve birliktelik kazandıracak. Bu taşınmayla daha koordineli bir çalışma sağlayabileceğiz" dedi.

“POZİTİF ENERJİ YARATTIK, BU İLERİDE SİNERJİYE DÖNÜŞECEK”

Ereğli´nin yeniden dirilişe ihtiyacı olduğunun altını çizen Başkan Uysal, bu konuda Belediye Meclis üyelerinden destek istedi.

Uysal, "Ereğli´de pozitif enerji yarattık. Bu ileride sinerjiye dönüşecek. İnşallah gelecek günlerde diğer STK´larla çok daha etkin diyaloglara gireceğiz. Geleneklerimizden, geleceğe doğru gitmeye başladık. Bunun için 31 meclis üyemize çok teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Başkan Uysal´ın gündem dışı konuşmasının ardından geçtiğimiz meclis toplantısında onaylanan ve ilgili komisyonlara havale edilen gündem maddeleri hakkında yapılan komisyon çalışmaları oylamaya sunuldu.

Tüm gündem maddeleri yapılan oylama sonucu oybirliği ile kabul edildi.
Editör: Pusula Gazetesi