CHP’ye yakınlığıyla bilinen Gerçek Gündem adlı internet sitesi şu haberi geçti:

“Yerel seçim bitti tartışmalar bitmiyor. Zonguldak´ta da seçimler iptal edildi.

İptal kararını CHP Adana Milletvekili Turgay Develi Twitter hesabından duyurdu. CHP´nin kazandığı Zonguldak seçimleri iptal edildi. Seçim 1 Haziran´da tekrarlanacak. İlk açıklanan sonuçlar: CHP %39.9, Ak Parti %38,6 idi.”

AKP Zonguldak İl Başkanın Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanlığı seçim sonuçları için İlçe Seçim Kurulu´na yaptığı itirazın reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurula´na itiraz etmişti.

Toplam 273 sandığın 245 tanesinde usulsüzlük ve hata yapıldığını iddia eden Uçar ve Karaduman yaptığı açıklamada, ‘Sandık tutanaklarının tam olarak üzerinin doldurulmaması’, ‘yanlış toplamaların yapılması’, ‘tutanakların üzerinde çizilmeler ve oynamalar’ gibi sebepleri içeren bir itirazda bulunduklarını belirterek, sandıkların tekrar sayılması gerektiğini savunmuştu.
SON DAKİKA...
GERÇEK GÜNDEM HABERİNİ DÜZELTTİ...

Yerel seçim bitti tartışmalar bitmiyor. Zonguldak´ta il seçim kurulu kararını verdi.

İptal kararını CHP Adana Milletvekili Turgay Develi Twitter hesabından CHP´nin kazandığı Zonguldak seçimleri iptal edildiğini duyurdu.

Ancak daha sonra Develi´nin bu iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Zonguldak´ın yerel gazetesi Pusula´nın geçtiği habere göre Zonguldak İl Seçim Kurulu, Ak Parti´nin Zonguldak Belediyesi, CHP´nin de Ereğli ve Devrek Belediye seçimleriyle ilgili ilgili kararını verdi. İl Seçim Kurulu´nun üç başvuruyu da reddetti.


PUSULA´DAN AÇIKLAMA

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi´nin 1 Nisan´da yaptığımız "YSK Zonguldak seçimlerini iptal etti" başlıklı şakasına kurban gitti. CHP Milletvekilini daha dikkatli olmaya davet ediyoruz...


İŞTE O ŞAKA´NIN HABERİ... TIKLAYIN...


Editör: Pusula Gazetesi