Zonguldak´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu´nda (TTK) çalışan bir grup maden işçisi, kurumdaki işçi açıklarının giderilmesi ve taşeron uygulamasına son verilmesi için yürüdü.

Madenci Anıtı´nda baretleriyle toplanan yaklaşık 25 maden işçisine, bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de destek verdi. Kalabalık, ´Özelleştirmelere, taşeronlaşmaya, soyguna, talana, yalana hayır´ yazılı pankart ve ´Madenler halkındır satılamaz´, ´Yaşasın sınıf dayanışması´, ´Hırsız var, özelleştirmeye hayır´ yazılı dövizlerle kentin en işlek caddesi Gazipaşa´da yürüdü. Kalabalık, cadde üzerindeki Ak Parti seçim bürosu önünden geçerken ´Hırsız var´ sloganlarıyla hükümeti protesto etti.

Yürüyüş Valilik önünde sona erdi. TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü´nde çalışan maden işçisi İsmet Hacıbektaşoğlu, TTK tarihinde en az işçinin çalıştığı dönemi yaşadıklarını, bunun da iş güvenliği zafiyetinin ortaya çıkmasına yol açtığını söyledi. Hacıbekteşoğlu, şöyle konuştu:

"Biz maden işçileri olarak ve Zonguldak´ta yaşayan ve kentine sahip çıkan yurttaşlar olarak TTK´nın işçi açıklarının acilen giderilmesini, kurumda uygulanan ve Armutçuk Müessesesi´nde tekrar uygulanmaya çalışılan taşeron uygulamasından derhal vazgeçilmesini istiyoruz. Maden işçileri olarak; hırsızlığın, yolsuzluğun, rüşvetin, adam kayırmanın, yalanın, talanın olmadığı, emeğin sömürülmediği, barışın hakim olduğu özgür bir Türkiye istiyoruz."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atarak dağıldı

Editör: Pusula Gazetesi