Bedaş´tan yapılan açıklamada "Zonguldak İşletme Müdürlüğümüzün hizmet götürdüğü tüm yerleşim alanlarında son 4 yıldır sürekli olarak yenileme çalışmaları yapılmaktadır. Aydınlatmalar ile ilgili gelen talepler de, mevcut malzemeye göre sırasıyla değerlendirilmektedir" denildi.


Muhtarlar Derneği Başkanı ve mahalle muhtarlarının katılımıyla önceki gün bir toplantı yapıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Ağırlıklı olarak sokak aydınlatmaları ile ilgili talepler görüşülmüş ve değerlendirilmiştir. Dernek Başkanı ve mahalle muhtarları açıklamaları olumlu karşılanmıştır."



Zonguldak&8217;ta Sokak lambalarının düzenli yanmaması nedeniyle gelen yoğun eleştirileri manşetine taşıyan Pusula´ya Başkent Elektrik Dağıtım AŞ´den yanıt geldi.


Aydınlatma yapılacak


Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "30 Nisan 2009 tarihli gazetenizde yayımlanan "Alın size özelleştirme!" başlıklı haber konusu incelenmiştir.


Haberde belirtildiği gibi sokak aydınlatmalarının yenilenmemesi durumu söz konulu değildir. Zonguldak İşletme Müdürlüğümüzce elektrik şebekesinde yapılan yenileme çalışmaları sırasında sokak aydınlatmaları da yenilenmektedir. Bununla beraber, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda gerek i incelemeler yapılıp, uygun olan yerlere ilave aydınlatma tesisleri yapılmaktadır.


Kişiye özel çalışmalar vardı


4-5 aydır yanmadığı söylenen aydınlatmaların birçoğu da amacına uygun olmadığından iptal edilen tesislerdir. Bu aydınlatmalar vatandaşların kullandığı, kamuya açık olmayan yerlerde daha önceleri kişiye özel olarak yapılmış olan aydınlatmalardır.


Beldelerdeki çalışmalarımız ise; 2008 yılı içerisinde Kilimli başta olmak üzere bağlı mahallelerinde aydınlatma ek tesisleri yapılmıştır. Çatalağzı Beldesi&8217;nin merkezi 2007 yılında yenilenerek aydınlatma yönünden de güzel bir yapıya kavuşturulmuştur. Yaklaşık 60 bin nüfusa sahip Kozlu Beldesi&8217;nde, ilgili İşletme Müdürlüğümüz hizmetlerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışmaktadır. Bu güne kadar Kozlu halkından, sokak aydınlatmalarına yönelik çok yoğun şikâyetler alınmamıştır.


Talepler sıraya alındı


Ayrıca, Zonguldak İşletme Müdürlüğümüzün hizmet götürdüğü tüm yerleşim alanlarında son 4 yıldır sürekli olarak yenileme çalışmaları yapılmaktadır. Hizmet alanı içerisindeki mevcut aydınlatma tesislerinin dışında daha fazla aydınlatma yapılmasına ihtiyaç bulunmamaktadır. Aydınlatmalar ile ilgili gelen talepler de, mevcut malzemeye göre sırasıyla değerlendirilmektedir.


Elektrik borcunu zamanında ödemeyen tüm müşterilerimize ise "Elektrik Kesme İhbarnamesi´ dağıtılmaktadır. İhbarnamede verilen süreler içerisinde de bırakılan ihbarnameye rağmen borcunu ödemeyen müşterilerimizin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği gereği elektriği kesilmekte ve günü geçmiş faturalara gecikme cezası uygulanmaktadır.


Yapılan işlemler, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği doğrultusunda Türkiye genelinde tüm Elektrik Dağıtım Şirketlerinde aynı şekilde yerine getirilmektedir Bu uygulamalara önceki dönemlerde başlanmış olup, özelleştirme sonrasında geçilmemiştir.


Muhtarlarla toplantı yapıldı


Habere konu olan hususlarla ilgili olarak Zonguldak İşletme Müdürlüğümüz tarafından, gazetenize açıklama yapan Muhtarlar Derneği Başkanı ve ilgili mahalle muhtarlarının katılımıyla 04 Mayıs 2009 tarihînde bir toplantı düzenlenmiştir. Toplantıda, ağırlıklı olarak sokak aydınlatmaları ile ilgili talepler görüşülmüş ve değerlendirilmiştir. Dernek Başkanı ve mahalle muhtarlarına da yapılan yukarıdaki açıklamalar olumlu karşılanmıştır."

Editör: Pusula Gazetesi