Parti binasında Merkez İlçe Başkanı Ahmet Şehit ve Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner’in de katıldığı basın toplantısında İl Başkanı Hamdi Ayan, tüm bölgelerde iddialı olduklarını söyledi.

MHP’nin mutlak süreçle başarıya ulaşmak zorunda olduğunu belirten İl Başkanı Hamdi Ayan, konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemiz, 30 Mart 2014’de yapılacak bir yerel seçime kilitlenmiş durumda. MHP olarak her zaman söylediğimiz gibi MHP mutlak süreçle başarıya ulaşmak zorunda. MHP olarak Zonguldak’ın güzelleştirmesi ve geliştirme konusunda iddialıyız. Bu arada 30 Mart seçimler öncesi MHP 25 seçim bölgesinde kendi adaylarıyla artık ulaşmış durumda. MHP, 25 seçim bölgesinde seçim yarışında vardır. Bunun yanı sıra seçimler yaklaştıkça bir takım anket çalışmaları yapıldı. 2009 yılı Zonguldak Belediye seçim sonuçları, CHP 45,8, AK Parti 34,5, MHP 8,5 olarak sonuçlanmıştı. 1 Kasım 2013 Türkiye genelinde anket yapan firmanın yapmış olduğu anket CHP 41,0, AK Parti 31,1, MHP 10,2, diğerleri 5,0 olarak açıklamıştı. Yine 3 Ocak 2014 yılında yine aynı firma yapmış olduğu anket çalışmasında CHP 36,2, AK Parti 30,0, MHP 18, diğer 2,2 karasızlar 13,1 şeklinde. 3 Şubat’ta bize gelen sonuçlar CHP 31,2, AK Parti 26,4, MHP 27,4, diğerler 2,8 karasızlar, 12,8. Burada çıkan sonuçlar şudur. Bir ay ve iki ay aralıklarla MHP, Zonguldak’ın teveccühünü kazanmış ve Zonguldak’ın umudu olmuştur. 54 gün sonra yapılacak olan seçimlerin bu çalışmalara göre sonucu MHP Zonguldak Belediyesi’ni alacaktır.”

MHP’nin adayları şöyle:

Zonguldak: Gürkan Gülay, Ereğli: Mevlüt Özdemir, Devrek: Ayhan Danacı, Kozlu: Sonat Harbutoğlu, Alaplı: Yılmaz Torun, Kilimli: Hülya Akdeniz, Gökçebey: Nursel Yılmaz, Gökçebey: Muhammet Albuz, Karaman: Mustafa Kalaycı, Muslu: Şefik Gülmaz, Gelik: Mehmet Çelikel, Filyos: Hayri Akkaya, Gülüç: Atilla Tarık Semiz, Kandilli: Mehmet Kaya İpek, Gümeli: Sadık Akdeniz, Beycuma: Hasan Ertürk, Saltukova: Ziya Bulazar, Çaydeğirmeni: Ziya Bulazar, Nebioğlu: Mithat Maden, Karapınar: Hüseyin Karabatak, Perşembe: Vedat Hobba, Çatalağzı: Tuncay Kahveci, Elvanpazarcık: Ahmet Bostancı, Orman: Ayhan Turan.
Editör: Pusula Gazetesi