Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün Çatalağzı Termik Santrali’nin (ÇATES) özelleştirme ihalesinin seçimlerden sonraya atılmasını “seçim yatırımı” olarak değerlendirmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Milletvekili olduğu günden bu yana hep mümkün olduğunca doğruları söylemeye çalıştığını, cevap veremeyeceği şeylerde de susmayı tercih ettiğini ifade eden Candan, bu konuda doğru açıklamaları yapabileceğini vurguladı.

Milletvekili Candan, dövizin fırlamasıyla yatırımcıların paniğe girdiğini ve fiyatları düşük tutacakları bilgisini aldıklarını belirterek, “Bizim derdimiz; ‘burayı 3 kuruşa, bedavaya, daha ucuza satalım da başımızdan kurtulsun’ değil. Biz kamunun malını mümkün olduğunca daha yüksel rakama satmak istiyoruz” dedi.

“AMAÇ; SEÇİM YATIRIMI DEĞİL, EN YÜKSEK FİYATA SATMAK”

Candan Pusula’ya yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Bazı konuları doğru söylemek gerekiyor. Ben Zonguldak vilayeti içerisinde milletvekili olduğumdan beri mümkün olduğunca doğruları söylemeye çalıştım. Diğer türlü de cevap veremeyeceğim şeylerde sustum. Ama buna cevap verebilirim. Doğrusu şudur: Bu ihale için zannediyorum 8-9 firma teklif aldı. Yalnız bu tekliften bizim Enerji Bakanlığımız bir yoklama yaptı. Gelecek tekliflerin çok düşük olacağı kanaatine vardı. 17 Aralık meselesinden sonra dövizin fırlamasıyla beraber yatırımcılar bir paniğe girdiler. Bu panikte de mümkün olduğunca riskleri düşürmek için rakamları daha düşük tutacakları bilgilerini aldık. Onun için 30 Mart’tan sonra siyasi konjektür nispeten yerine oturacağı için fiyatlandırma daha isabetli olacaktır. Bizim derdimiz; ‘burayı 3 kuruşa, bedavaya, daha ucuza satalım da başımızdan kurtulsun’ değil. Biz kamunun malını mümkün olduğunca daha yüksek rakama satmak istiyoruz. Birinci hedefimiz de bu. Onun için insanlar kendi malını satmak için daha yüksek rakamı beklerler. Biz de bunu bekliyoruz. Yani seçim yatırımı değil, dövizdeki dalgalanma ve siyasi belirsizlik yaratmaya çalışan bazı durumların 30 Mart’tan sonra düzeleceğini beklediğimiz için bu karar alındı.”

Milletvekili Candan, CHP Milletvekili Köktürk’ün neden böyle bir açıklama yaptığıyla ilgili olarak ise, “Kendileri siyasetçi ve herkesin kendi bakış açısı vardır. O arkadaşımız da kendi açısından bunu böyle değerlendirmiştir. Ama ben doğrusunu söylüyorum. Biz doğru zamanı bekliyoruz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi