Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayları Cem Dereli, Yesari Sezgin ve Hüdaverdi Şen, adaylığı açıklanan Ali Bektaş’a hayırlı olmasını dileyerek, her zaman destekçisi olacaklarını söylediler.

Demokratik bir süreç geçirdiklerini ve önemli olanın Zonguldak olduğunu ifade eden aday adayları, Pusula’ya yaptıkları değerlendirmede şunları söylediler:

DERELİ: “MADDİ-MANEVİ DESTEKÇİSİYİM”

Aday gösterilen Ali Bektaş’a destek vereceklerinden kimsenin kuşkusunun olmamasını ifade eden Cem Dereli, “Biz bu yola çıkarken, 6 aday adayının birbirinden değerli olduğunu söylemiştik. Partimiz adına, Zonguldak adına, AK Parti’nin Zonguldak’ta seçimi kazanması adına maddi-manevi gönülden tüm desteği vereceğimizi söyledik. Ali Bektaş, bu konuda uygun görüldü ve biz de Ali Bektaş Başkanımıza her türlü desteği vereceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Zonguldak’ta seçim çalışmaları boyunca Ali Bektaş Başkanımla beraber tüm çalışmaları yapacağız. Biz aday adaylığımızı koyarak, bir başlangıç yaptık ve çok da güzel bir başlangıç yaptık. Sonuçta siyaset uzun soluklu bir iş, biz de bu işe başladık. Allah nasip ederse, Zonguldak adına daha güzel şeyler yapma adına çalışmalarımızı tüm gayretimizle sürdüreceğiz” dedi.

SEZGİN: “ZONGULDAK İÇİN BİRLİKTE GAYRET GÖSTERECEĞİZ”

Zonguldak için hep birlikte gayret göstereceklerini ifade eden Yesari Sezgin de, “6 aday adayı vardı ve bu demokratik bir yarıştı. İçimizden birimiz aday olacaktı. Daha öncede söylediğimiz gibi kim aday olursa, elimizden geldiğince destek olacağız. Süreç sonuçlandı. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Demokratik süreç içerisinde gerçekleşen yarış, bu kararla bitmiş oldu. Kimin olduğu değil, önemli olan Zonguldak için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

ŞEN: “ALİ BEKTAŞ DEĞERLİ BİR İSİM”

Ali Bektaş’ın değerli bir isim olduğunu belirten Hüdaverdi Şen ise, şunları söyledi:

“Aday adaylığımızı açıkladığımız gün kim aday gösterilirse, onun arkadaşında duracağımızı ve her zaman destek olacağımızı söylemiştik. Bugün de o sözümüzün arkasındayız. Önemli olan Zonguldak’tı. O nedenle şehrimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi