Bir süre önce CHP’den istifa eden Çaycuma’ya bağlı Nebioğlu beldesinin Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, CHP’li beş meclis üyesi ile birlikte kalabalık bir törenle AK Parti’ye geçti. Nebioğlu’nda düzenlenen törene; AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Köksal Toptan, Özcan Ulupınar ve Ercan Candan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti İlçe Başkanı Vedat Emeksiz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Çaycuma İlçe Başkanı Av. Vedat Emeksiz, törende duygularını söyle ifade etti: “Nebioğlu’nun geleceği benim için çok önemli. Geçtiğimiz günlerde bir takım gelişmeler oldu. Bu süreçler sonunda Ertan Aydoğan’ın partimize geçişi uygun görüldü. Çaycuma’da 6 belediyeden 5’i AK Parti’de idi. Bugün itibariyle tüm belediyemiz AK Partili oluyor. Seçimlere kadar geçici olan bu durumu kalıcı hale getireceğiz” dedi.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da, Nebioğlu’na her geldiklerinde coşkulu karşıladıklarını söyleyerek, “Her geçen gün AK Parti’ye katılımlar artıyor. Demek ki, doğru işler yapıyoruz. Nebioğlu beldemizin de AK Parti’ye katılmasıyla belediye sayımız artacak. Ertan Başkanımıza yeni partisinde başarılar diliyorum” diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ise, Çaycuma’daki birlik beraberliği överken, coğrafi bakımdan da şanslı bir ilçe olduğunu söyledi. Ulupınar, “Çaycuma tüm Bakanlıktan gerekli payını alıyor. Bu zamana kadar Nebioğlu Belediyesi AK Partili değildi. Bundan böyle Başkanımız, 5 arkadaşı ile birlikte AK Parti saflarında hizmet edecek. İnşallah kalıcı eserler bırakacaklar. Bugün Çaycuma ve beldelerinin eksik kamu yatırımları yoktur. Buradaki birlik ve beraberliğe Ertan Başkanımızda katıldı. İlimize bir ayda 3 Bakanımız heybesi dolu olarak geldi. Büyümesi gıpta ile seyredilen Türkiye, gelişmeye devam edecek. Polise küfür eden, iş makinelerini taşlatan milletvekillerini de unutmayacağız. Takip edilen olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da, Ertan Aydoğan’ın partilerine geçişinin hayırlı olacağına inandığını ifade ederek, “İnşallah Rabbim mahcup etmez. Zonguldak’a daha çok yatırımlar gelecek. Bu bölgenin yıldızı olacaktır. Nüfusu hızla aratacaktır. Nasıl oldu, Türkiye’nin gözünden bu bölge bu zamana kadar kaçtı, anlayamadım. Köksal Başkanım en büyük arzusu olan bu projeyi kendiside görecektir inşallah” diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ise, bir çok kez çeşitli sebeplerden Nebioğlu’da bulunduğunu, hep muhabbetle karşılandığını söyledi. Toptan, “Nebioğlu bize bazen oy verdi, bezen vermedi. Ancak muhabbetle karşıladı. Artık burada siyasetin kırılma noktasındayız. Ertan Aydoğan ile aynı partide siyaset yapmak özlemini her zaman hissediyordum. Türkiye’de istikrarın, kalkınmanın sembolü AK Parti’de. Sadece Çaycuma’nın değil, Zonguldak’ın önemli bir ismi olan Ertan kardeşimle buluşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kendisinin partimize geçişinde çalışma arkadaşlarımın gayretleri olmuştur. Bugün böyle bir tabloyu önümüze getirdikleri için teşkilat mensuplarıma teşekkür ediyorum. Nebioğlu, bundan sonra inşallah daha çok hizmet alacaktır. Bu cümleden yandaş belediyelerin daha çok yardım aldığı anlamını çıkarmayın. Projeler birlikte planladığında daha çok hizmet alınıyor anlamına gelmektedir. Nebioğlu’nda vatandaşımız eğitimden sağlığa ne gerekiyorsa tüm imkânı bulacaktır” diye konuştu.

Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan ise, Nebioğlu’nda muhtarlık görevinin ardından 18 yıl önce kurduğu tarımsal kalkınma kooperatifinin başkanlığını yaptığını söyledi.

Aydoğan, “1997 yılında Nebioğlu Belediyesi kuruldu. 10 yıldan beri CHP’den Belediye Başkanlığı yapıyorum. Bu zaman zarfında her zaman halkımın sevincinde üzüntüsünde onlarla kucaklaştım. Beldemizde sulu tarımın yapılamadığı için tarımda başarılı olamadık. Tarım Meslek Lisesi yapılması için dosyamızı hazırlayıp sunduk. Bütün amacım beldeme bir çivi çakma mücadelesidir. Ben 54 yaşıma geldim, bundan sonra eserlerimle anılmak istiyorum. Nebioğlu Belediyesi olarak bir çok belediyeden iyi hizmetler verdiğimizi biliyorsunuz. Ama artık bunlar yetmiyor. Altyapı projelerimizi hazırladık. Hale Tarım Meslek Lisesi’nin gelmesi için ısrarcıyım. Çünkü Nebioğlu’nda kalkınma tarımla başlayacak. Bu ödenekler AK Partili milletvekillerinin desteği olmadan yatırım programına girmiyor. Devlet eliyle gelen yatırımların beldemize kazandırılması için meclis üyeleriyle birlikte hem fikir olduk” şeklinde konuştu.

Aydoğan’a, AK Parti rozeti Milletvekili Toptan tarafından takılırken, 5 meclis üyesini de rozetleri protokol tarafından takıldı.

Editör: Pusula Gazetesi