Uçar: "Büyük projelerin hayata geçirilmesi adına herkesin üzerine düşen görevi yapmasını özellikle rica ediyoruz. Zonguldak için ne gerekiyorsa biz iktidar muhalefet gözetmeksizin hep birlikte olacağız. Biz her zaman bunun arkasında olacağız."


Eşref: "İktidar olarak ayırım yapmayacağız sözleri benim için çok büyük umut kaynağıdır. Biz Zonguldak için destek veren herkesin elini öperiz. Bundan sonrada bu diyalogla Zonguldak´ta yapamayacağımız hiçbir şey yoktur.



Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı ve Partililer Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref´i ziyaret ederek başarılar dilediler.


Yapılacak hizmetlerde destek olmaya hazır olduklarını belirten Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, "Zonguldak için ne gerekiyorsa biz iktidar muhalefet gözetmeksizin hep birlikte olacağız. Biz her zaman bunun arkasında olacağız" dedi.


Başkan Uçar konuşmasına şöyle devam etti:


"Zonguldak il genelinde çok güzel ve renkli bir seçim süreci yaşadık. Elbette ki demokrasinin gereği seçimler olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir. Bu anlamda halkımızın vermiş olduğu karara herkesin saygı duyması gerekir. Bu vesileyle Zonguldak İl Belediye Başkanlığımıza seçilen sevgili başkanımıza gösterilen teveccühe bizimde saygı göstermemiz gerekir. Kendisini kutluyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz. Bizde iktidar partisi olarak Zonguldak´ta merkezi hükümetimizin yapacağı hizmetlere katkı sağlayacağız. Kamuoyunda, ´seçimlerden sonra iktidar partisi Zonguldak´ı unutur, projeleri geriye bırakır´ gibi düşünceler içerisinde olmak doğru değildir. Bundan sonraki süreçte yerel yöneticilerimizle birlikte iktidarıyla muhalefetiyle birlikte el ele verip Zonguldak için ne yapılabileceğini, merkezi hükümetimizin Zonguldak´a ne kazandırabileceğini yerel yöneticilerimizle istişare ederek kazandırmaya çalışacağız. Bu anlamda Sayın Başkanımızın da aynı duyguları taşıdığını temenni ediyorum. Her şey Zonguldak için olsun. Zonguldak için ne gerekiyorsa biz iktidar muhalefet gözetmeksizin hep birlikte olacağız. Sayın Belediye Başkanımıza, yeni seçilen belediye meclis üyesi arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah her şey Zonguldak için güzel olur. Zonguldak´ta büyük projelerin hayata geçirilmesi adına herkesin üzerine düşen görevi yapmasını özellikle rica ediyoruz. Biz her zaman bunun arkasında olacağız. Sayın başkanımıza başarılar diliyorum.


´İktidarı yanımda göreceğime inanıyorum´


Ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Belediye Başkanı İsmail Eşref ise, ´Zonguldak için destek veren herkesin elini öperiz´ diyerek konuşmasında; "Seçim sürecini çok renkli geçirdik. Sonuçta takdir Zonguldak halkınındır ve bizler seçimi kazanarak göreve geldik. Asıl iş bundan sonradır.


Çünkü Zonguldak&[#]8217;ımız hizmet bekliyor. Coğrafi yapısı nedeniyle zor bir kent ve hizmete susamış olarak hizmet bekliyor. Biz bunda varız. 8 yıllık görev süremizde çalıştık, birçok şeye imza attık. Geçmiş dönemdeki arkadaşımız 5 yıl çalıştı, Zonguldak´a hizmet verdi. 36 belediye başkanı geldi geçti ve hepsi Zonguldak´a hizmet verdiler. Bu görevler kolay işler değil. Buna talip olmak bile cesaret ister. Benim üçüncü dönemim olan bu dönemimde bilgi ve becerimizle, Zonguldak´ı tanımamızla zaman kaybetmeden hızla başlama şansımız var. Çünkü biz kenti tanıyoruz ve bu işin içinden geliyoruz. Bu hizmetleri yaparken ben iktidarı yanımda göreceğime inanıyorum. Çünkü Zonguldak hepimizin ve bizler dostuz. Bu Zonguldaklılık ruhu siyasi parti ayrımı gözetmeksizin hizmet etme anlayışıdır. Bu ziyarette onun bir başlangıcıdır diye bakıyorum. Bizim seçim öncesi sloganımız da bile ´herkesin belediye başkanıyız´ dedik. Sizlerde herkesin siyasetçisisiniz. Dolayısıyla Zonguldak´ın ihtiyaçlarını iktidarın sonuna kadar yerine getireceğine inanıyorum. Ben bu mesajları Meclis Başkanımızdan ve partililerden telefonla aldım. Şimdide huzurunuzda dostça hizmet etmek istiyoruz, iktidar olarak ayırım yapmayacağız sözleri benim için çok büyük umut kaynağıdır. Zonguldak´ta olması gereken her şeyde biz il başkanımız ve ilçe başkanımızla gerekirse kendi partimizin il ilçe başkanıyla hiçbir siyasi ayırım yapmadan Ankara´ya kadar gidip projelerimizi götüreceğiz ve destek isteyeceğiz."


´Belediyecilik iktidar gerektirmiyor´


´Belediyecilik iktidar gerektirir ya da gerektirmez diye bir şey yok´ diyen Başkan Eşref; "Belediyecilik iktidar gerektirmiyor. Çünkü belediyelerin iller bankası payları var. Ama kamu alanında Karayolları, Devlet Su İşleri, Ulaştırma Bakanlığı gibi alanlarda işte o zaman devlet olması gerekiyor. İşte bu noktada biz birliktelik gücümüzle, kaynaklarımızla iş ortaya koyarken Adalet ve Kalkınma Partimizin yereldeki İl, İlçe Başkanı ve Yöneticileriyle Ankara´daki temsilcileriyle ve Milletvekillerimizin desteğiyle her getirdiğimiz projemiz ciddi destek bularak hayata geçeceğine inanıyoruz. Zonguldak´ta başlayan dere üstü kapatılması ve karayolu geçişi projesi durduruldu denildi. Niçin dursun ki? Belediye durdurmaz. Çünkü yapılan iş yarım bırakılmaz. Zonguldak´ta yaşayan herkes iktidar olsun muhalefet olsun bu projeyi istiyor. O proje yavaşladı ama bırakılmayacak. Yine iktidarımızın vasıtasıyla Devlet Su İşlerimizin tünel açma işi içme suyu temini konusunda devam ediyor ve devam edecek. Bu projelerde herkesin bir emeği var. Bizde bunu inşallah öyle böyle demeden bitireceğiz. Çünkü bunlar Zonguldak´ın hizmetleridir. Biz Zonguldak için destek veren herkesin elini öperiz. Bundan sonrada bu diyalogla Zonguldak´ta yapamayacağımız hiçbir şey yoktur diye düşünüyoruz. Beni bu kadar güçlü ve kalabalık bir gurupla ziyaret ederek bana destek ve onur verdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi