AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Ankara&[#]8217;da çeşitli ziyaretler gerçekleştirirken, Zonguldak gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Filyos Projesi&[#]8217;nin büyük bir proje olduğunu ve bölgeyi kalkındıracak bir proje olması nedeniyle büyük bir önem verdiklerini anlatan Milletvekili Ulupınar, şunları söyledi:

&[#]8220;Filyos Projesi büyük bir proje. Bölgemizi her alanda kalkındıracak bir proje. Ulaştırma Bakanımız söz verdi, en kısa sürede ihaleye çıkacak ve devlet imkânlarıyla yapılacak. Bu projenin gerçekleşmesi Sayın Başbakanımızın da hayali. Onun için Filyos Projesi&[#]8217;ne büyük önem veriyoruz.&[#]8221;

Devrek Tabur yeriyle ilgili açıklamalarda bulunan Ulupınar, &[#]8220;Tabur yerinin ne olacağı konusunda net bir şey yok. Zaten tüm gelişmeleri basın aracılığıyla halkımızla paylaşıyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor. Oranın bir bölümünün İnfaz Koruma Eğitim Merkezi, yarısı açık cezaevi ve diğer yarısının da üniversiteye verilmesi gündemde. Ancak biz Devrek&[#]8217;e en hayırlısının olması için çalışıyor ve görüşmelerimizi sürdürüyoruz&[#]8221; dedi.

Zonguldak&[#]8217;ta ulaşım hizmetlerine büyük önem verdiklerini anlatan Ulupınar, Ankara-Zonguldak tren seferlerine de başlanacağını müjdeledi. Ulupınar, &[#]8220;Hükümetimiz ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak&[#]8217;ta da ulaşıma büyük önem veriyor. Zonguldak-Dorukhan Tüneli arası 2014 yılının sonlarına doğru tamamen bitirilmiş olacak. Sıcak asfalt kaplaması yapılacak. Gecikmelerin nedeni ise, bölgemizin engelli coğrafi yapısıdır. İnşallah bunu da aşacağız ve halkımızın rahat ulaşımını sağlayacağız. Zonguldak-Ankara tren seferlerine de 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren başlanacak&[#]8221; dedi.

ÇATES&[#]8217;in özelleştirmesine de değinen Ulupınar, buranın bölgedeki işadamlarının almasını düşündüklerini de kaydetti.

TTK&[#]8217;ya işçi alınması gerektiğine de işaret eden Milletvekili Ulupınar, bu konuda da görüşmelerin devam ettiğini dile getirdi.

KARAMAN&[#]8217;DAN KREDİ İSTEDİLER

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, İller Bankası Genel Müdürü Tuncay Karaman&[#]8217;ı makamında ziyaret etti. Ziyarete, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı da katıldı.

Ulupınar, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ımıza ve tüm ilçelerimize en iyi hizmeti sunma yolunda Belediye Başkanlarımız ile birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Karaman ve Kilimli Belediyelerimizin alt ve üst yapı çalışmalarını tamamlamak için kredi talepleri bulunmaktadır. İller Bankası Genel Müdürümüzden bu konuda destek talep ettik. Kendisi de yardımcı olacağını belirtti. İl, ilçe ve belde belediyelerimizin halkımıza en iyi hizmeti sunma yolunda çalışmalarımıza devam ediyoruz&[#]8221; dedi.

CAMİ DERNEKLERİNE 205 BİN TL ÖDENEK

Milletvekili Ulupınar, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ&[#]8217;ı da makamında ziyaret etti. Ziyarete, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, Beycuma Belediye Başkanı Vural Kundakçıoğlu, Çaycuma Ulu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Musluer, Kilimli Kozmo Cami Dernek Başkanı Mehmet Kocabıyık, Filyos Rüzgarlıtepe Cami Dernek Başkanı Kemal Bağcı da katıldı.

Ulupınar, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, &[#]8220; Başkanlarımla birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Kemal Uludağ&[#]8217;ı ziyaret ettik. Daha önce de Genel Müdürümle cami derneklerine yardım yapılması ve ödenek çıkartılması konusunda görüşmüştük. Bu ziyaretimizde de ilimizde ve ilçelerimizde bulunan camilerimize yardım çıkarılması konusunda kendisinden destek talep ettik. Kendisi de önceki günlerde bu konu ile ilgili ödeneklerin belirlendiğini ve camilerimize inşaat ve onarım amaçlı ödeneklerin gönderileceğini belirtti. Bu bağlamda Çaycuma ilçemize bağlı 7 cami, Gökçebey ilçemizde 1 cami ve Zonguldak Merkeze bağlı 19 camii toplamda 205 bin TL ödeneği paylaşmış oldu. Genel müdürümüze başkanlarım adına teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.

KAYMAKCAN&[#]8217;A ZİYARET

AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile birlikte Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü (YURTKUR) Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan&[#]8217;ı makamında ziyaret etti.

Milletvekili Ulupınar, ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada, &[#]8220;Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ile birlikte Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Prof. Dr. Recep Kaymakcan&[#]8217;ı ziyaret ettik. Üniversiteyi kazanan ve yurtlara yerleşemeyen öğrencilerimizi önceki yıllarda yüzde 5&[#]8217;lik Genel Müdür kontenjanı ile yurtlara yerleştirilmesi konusunda yardımcı olabiliyorduk. KYK Genel Müdürümüzle yaptığımız görüşmede, bu sene çıkartılan bir yönetmelik ile bu kontenjanların kaldırıldığını öğrendik. Öğrencilerimiz yüzde 65 sosyo-ekonomik durum, yüzde 35 başarı durumları göz önüne alınarak yurtlara yerleştirilecekler&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi