Devrek ve Çaycuma´ya ziyaret etmediği çin sık sık Ak Partililerin eleştirilere hedef olan Milletvekili Ercan Candan bu defa şaşırttı...


AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş ile birlikte Çaycuma Belediyesi ile Belde Belediyelerini ziyaret etti.

Nebioğlu ve Perşembe Belediyelerini ziyaret eden Candan, ardından Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ile makamında görüştü.

Belediye çalışmaları hakkında Candan’a bilgi veren Gülşen,”Belediye olarak en son sıcak asfalt ihalesi yaptık. Atık su arıtma inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Katlı otopark binasında ise son aşamaya gelindi. Bir iki ay için açmayı düşünüyoruz. İstasyon Mahallesi’nde yıllardır yapılamayan kapalı pazaryeri projesini Devlet Demiryollarından aldığımız araziyle gerçekleştirdik. Maddi olarak çok kötü durumda değiliz, maaşları verebiliyor borçlarımızı ödeyebiliyoruz. Taşeron işçilerine borcumuz yok. Bir sevindirici olayımız ise “Taşkın Koruma Sette Projesi “ proje bittiğinde belediye olarak ırmak yatağında sosyal alanlar yapmayı düşünüyoruz. Doğalgaz, altyapı ve kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Bunun dışında belediye olarak kurumlarla iletişimimiz de çok iyi. Hiç bir sıkıntımız yok” diye konuştu.

Çaycuma’daki belediyelere gayri resmi ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Candan; “Filyos Vadi Projesinin temeli atıldıktan sonra Çaycuma’nın nüfusu daha da artacak. Benim şahsi ön görüm nüfusun burada 30 yıl içinde 150 bini bulacağıdır. Burası ciddi bir göç alan bölge haline gelecek. Sayın Bakanımız Cuma günü gelerek Mithatpaşa Tüneli’nin temelini atacaktır. Mithatpaşa aslında tüneller silsilesi. Bunda sonra 3–4 tane daha tünelimiz var. Yaklaşık 20 dakikada vatandaşlarımız Zonguldak’tan Filyos’a ulaşabilecek. Zonguldak bu tünel sayesinde bu tarafa taşınmış olacak” dedi.

Aslında yeni bir Zonguldak inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Candan,”Sadece istinat duvarlarına harcadığımız parayla yeni bir kent kurabilirsiniz. Altı boş bir kentin üstünü yapmak için uğraşıyoruz. Onun için Zonguldak’ın ya Ereğli ya da Filyos tarafına kayması lazım.Bu yüzden bu tünellerle uğraşıyoruz.Bu bölgenin belediye başkanları olarak bu bölgeye 150 bin nüfuslu olarak mastır planı hazırlayın. Zamanı geldiğinde bu bölgede ciddi bir kent oluşacak” şeklinde konuştu. Candan Çaycuma’dan sonra diğer Belde Belediyelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Editör: Pusula Gazetesi