N.O., iddiaya göre 3 yıl önce ormanlık alanda Y.Z.´ye tecavüz etti. N.O., daha sonra tehdit yoluyla Y.Z. ile farklı yerlerde ilişkiye girmeye devam etti. Y.Z., geçen şubat ayında yine kendisini tehdit ederek ilişkiye zorladığını iddia ettiği N.O. hakkında jandarmaya şikayette bulundu. Gözaltına alınan N.O., nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

N.O. hakkında, ´Nitelikli cinsel saldırı´, ´Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve tehdit´ suçlarından 19 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada hakim karşısına çıkan N.O., Y.Z.´ye tecavüz etmediğini, isteği doğrultusunda ilişkiye girdiklerini ileri sürdü. N.O., "Ben tehdit etmedim. Y.Z.´nin rızası vardı" dedi.

Y.Z. ise tecavüz olayının ardından sanığın kendisini tehdit ederek korkuttuğunu ve bu şekilde ilişkiye zorladığını iddia etti.

Mahkeme Y.Z.´nin, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığı, kendisine yönelik eylemin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneğinin gelişip gelişmediğinin belirlenmesi ve beyanlarına itibar edilip edilemeyeceğinin tespiti, sanık N.O.´nun da söz konusu suçlarla ilgili davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalıp azalmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu´na sevk edilmelerini kararlaştırdı. Duruşma ertelendi.
Editör: Pusula Gazetesi