Yangın, saat 16.30 sıralarında Mithatpaşa Mahallesi Rahmet Sokak´taki Derya ve Selahattin Tül çiftinin tek katlı evinde çıktı. Dolmuş şoförü 33 yaşındaki Selahattin Tül´ün işte, eşi ev hanımı 30 yaşındaki Derya Tül de Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde olduğu sırada evin mutfak bölümünde yangın çıktı. Evde bulunan İlayda Tül, alevleri görünce kardeşleri 2 yaşındaki Belinay ve 8 yaşındaki Batuhan ile 3 kuşu alıp dışarıya çıkarak komşularından yardım istedi. Komşuların haber vermesiyle gelen iffaiye ekibi alevlere müdahale etti.

AĞLAYAN EV SAHİBİNİ BELEDİYE BAŞKANI TESELLLİ ETTİ

Bu sırada komşularının haber vermesiyle Derya ve Selahattin Tül çifti eve geldi. Derya Gül, büyük korku yaşayan ve komşusu tarafından eve götürülen çocuklarının yanına giderken, Selahattin Tül, itfaiyenin çalışmasını yaşlı gözlerle izledi. "Ev komple gitti. Çocuklar perişan durumda" diye ağlayan Selahattin Tül´ü, olay yerine gelen Zonguldak Belediye Başkanı CHP´li Muharrem Akdemir teselli etmeye çalıştı. Bu sırada duygulanan Başkan Akdemir´in de gözleri doldu. Başkan Akdemir, "Önemli olan 3 çocuğa bir şey olmaması. Biz aileye elimizden geldiğince yardımcı olacağız" dedi.

Yangın, itfaiyenin yaklaşık yarım saat süren çalışmasıyla söndürüldü. Ev kısmen yanarken, eşyalar kullanılmaz hale geldi. Kardeşlerini ve kuşları kurtaran İlayda Tül, "Yangını görünce hemen kardeşlerimi ve kuşları çıkardım, ´imdat´ diye bağırdım" dedi. Polis, çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangınla ilgili soruşturma başlattı

Editör: Pusula Gazetesi