Zonguldak merkeze bağlı Beycuma Beldesi´ndeki Zonguldak M Tipi Kapalı Cezaevi´nde, geçen yıl 29 Kasım´da yangın çıktı. Yangında 5 bloktan oluşan cezaevinin 2 blokunun çatısı tamamen yanarken, kazan dairesi, yemekhane ve kantin gibi bazı bölümleri de hasar gördü. Yangının ardından 425 mahkum Ankara, Bolu, Bartın ve Karabük´teki cezaevlerine nakledildi.

Cezaevinde başlatılan onarım çalışması ise 4 aylık sürede tamamlandı. 2 milyon 600 bin lira harcanarak yapılan çalışmayla cezaevinin hasar gören bölümleri yenilendi. Çatı ise çelik konstrüksiyondan yapıldı. Cezaevinin yanına mahkumların aileleriyle görüşebilmesi için ek bir bina yapıldı.

Başsavcı Hüseyin Özbakır, mahkumların yarından itibaren yeniden cezaevine nakledileceğini söyledi. Başsavcı Özbakır, "Çatımız tamamen değişerek yangına dayanıklı hale geldi. Cezaevinin her yerini elden geçirdik. Mahkumların sevk işlemleri yarından itibaren başlayacak. Mahkumlarımızdan, ´Biz cezaevine dönmek istiyoruz, bir an önce çalışmalar bitirilsin´ şeklinde mektuplar aldık. Biz de kısa sürede cezaevimizi onardık ve eski halinden daha güzel hale getirdik" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi