Seçim gezilerini sürdüren Zonguldak Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Secaattin Gonca, Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı ve belediye meclis üyesi adayları ile beraber köprübaşı kıraathane toplantısına katıldı. Gonca akşam gittiği Tepebaşı Mahallesi´nde ise vatandaşlara hitap ederek; "Bizler bir 5 yıllığına daha sizlerden destek istemeye geldik. Biz bir kez daha 5 yıl daha göreve talibiz. Bizler 5 yıl boyunca çok güzel hizmetlere imza attık. Zonguldak´ta birçok sorununu çözdük. Yapılması hayal gibi görünen Acılık Deresi´nin üstünü kapattık. Göreve geldiğimiz günlerde kaçak yapılaşma kentin en büyük sorunuydu, biz bu kaçak yapılaşmaya izin vermedik. Belediye başkanlığı palavra ile olmaz. Bu kentin planlamasını bitirerek ilk tapuları dağıttık. Zonguldak´ta bu bir milattır. 1910 yılında tapu verilmiş ve 1910 yılından sonra Zonguldak´ta ilk tapuları veren biz olduk. Çevre yolunu, viyadüklü yolu yaptık. Biz 5 yıllık süre içerisinde belediyeyi çok iyi bir duruma getirdik. Biz bir tek şey yapmadık çalmadık, çarpmadık. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemedik. Yalan söylemedik.


Bizim görevi kötüye kullanmakla, ihaleye fesat karıştırmakla işimiz olmaz. Önümüzdeki dönem Tekel Deposu Binası´nı kamulaştırma kararı aldık. Orayı yıkıp Zonguldak halkına meydan yapacağız. Sizden emanet aldığımız belediyeye en ufak leke getirmedik. Sizlerden tekrar bir 5 yıl daha tekrar görev istiyoruz. Ben burada doğdum burada büyüdüm. Bizi insanın dili, dini, ırkı ilgilendirmez. Biz yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Biz Zonguldak´ın hiçbir yerini hiç kimseye peşkeş çekmedik. Eşref 8,5 yıl Belediye Başkanlığı yaptın. İmar senin elinin altındaydı sen neden tapuları vermedin? 8,5 yıl boyunca yaşadığın yerin insanlarına söz vermişsin imar çalışmasını, planlama çalışmasını yapmamışsın, şimdi tutmuşsun ´köylerin imar planlamasını yapacağız´ diyorsun. Personelinin parasını ödemeyen sen merkezde ve köylerde nasıl ve hizmet edeceksin. CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal diyor ki ´Polat Türkmen, İsmail Eşref´ten özür dilesin. Bizim başkanımız Zonguldak için elini taşın altına koymuştur´ diyor. Asıl o Polat Türkmen´den özür dilesin. Sizlerden bir 5 yıl daha tekrar görev istiyoruz. 29 Martta desteklerinizi bekliyoruz" dedi.


Tepebaşı´nda vatandaşlara hitap eden Gonca "Tepebaşı ile gurur duyuyorum. Zonguldak´ta çözülmesi gereken sorunların birçoğunu çözdük. Yapacak olduğumuz daha çok hizmetler var. İlk göreve geldiğimizde Zonguldak personeli maaşlarını alamıyordu. Personelimizin parasını da ödedik ve kıdem tazminatlarını ödedik. Sayın Eşref, ´dinlendim, geldim´ diyormuş buradan sesleniyorum kendisine Zonguldak´ın peşkeş çekilecek yeri kalmadı. Acılık Deresi´nin üstünü bizler yaptırıyoruz, su sorununu biz çözdük, çevre yolunu ve viyadüklü yolu bizim iktidarımız yaptı. Siz nerdesiniz, siz ne yaptınız? Sayın Eşref Tepebaşı´na yıllar sonra gelmiş, dinlendiğini söylüyor. Sanırım Eşref nadasa çekilmiş, ´Tepebaşı´na baktım hiç hizmet yapılmamış´ diyor. Bizler Tepebaşı´na hizmet yaptık ve Tepebaşı´nda yapacağımız çok hizmetler var. Bizim işimiz hizmet gücümüz millet. Zonguldak´ın hiçbir yerini peşkeş çekmedik. Zonguldak Belediyesi´ni bir 5 yıl daha sizden emanet istiyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Durmak yok yola devam" dedi.


Uçar: &[#]8216;Beş yıl öncesini unutmayın&[#]8217;


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, "Bizler çok iş üretmek için meydanlara çıktık. Zonguldak´ta ilkeli ve dürüst yönetilebileceği teveccüh göstereceğine inanıyorum. Merkez hükümeti-mizin ve yerel yönetimlerimizin nasıl hizmet ettiklerini biliyorsunuz. 5 yıl öncesini unutma-yın, bu ülke nerden nereye geldi biliyorsunuz. Birileri her seçimde ´hizmet yaparız´ diyorlar, siz ancak yolsuzluk, hırsızlık yaparsınız."

Editör: Pusula Gazetesi