Zonguldak CHP’de, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuoyundaki “dürüst lider” imajını yerle bir edecek hareketler yaşanıyor.

44 yaşındaki CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun’un SGK kayıtları incelendiğinde, sadece 773 gün prim ödemesi yapıldığı göze çarpıyor.

2006 yılı başından itibarin sigorta kaydı bulunmayan Tarık Coşkun’un emekli olabilmesi için en az 7 bin gün prim ödemesi gerekiyor.

Pusula’nın yaptığı araştırmaya göre, Tarık Coşkun’un 2006 yılından 2010 yılına kadar “Yeşil Kart” kullandığı da ortaya çıktı.

Birtakım katkı payları ödemediği için Yeşil Kartı da iptal edilen Coşkun’un, son üç yıldır hiçbir sosyal güvencesinin bulunmadığı öğrenildi.

Hiçbir işte çalışmayan, sosyal güvencesi bile olmayan CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun’un evini nasıl geçindirdiği, çocuklarını özel okullarda nasıl okuttuğu, günlük yaşamını nasıl sürdürdüğü, altındaki arabayı nasıl aldığı ve bu arabanın masraflarını nasıl karşıladığı, parti giderlerini hangi kaynaktan ödediği merak ediliyor.

Tarık Coşkun’la ilgili olarak kamuoyunda ortaya atılan iddialardan rahatsızlık duyduklarını belirten CHP’liler, “Bizim Merkez İlçe Başkanımızın işadamı gibi yaşantısı var. Altında araba, elinde telefon, özel okulda okuyan çocuklar… Bu değirmenin suyu nereden geliyor? Partimiz zan altında kalıyor. Genel Başkan görevini yapsın” diyor.

CHP Zonguldak Milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk’ün bu duruma müdahale etmesi beklenirken, İl Başkanı Halil Furat’ın ise, iddialar karşısında neden sessiz kaldığı merak ediliyor.

Editör: Pusula Gazetesi