Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile AK Parti Zonguldak Kadın Kolları&[#]8217;nın ortak projesi kapsamında 2 bin çam fidanı dikildi. Çaycuma&[#]8217;nın Hacılar Köyü&[#]8217;nde düzenlenen fidan dikim törenine, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak, AK Parti Zonguldak ve Çaycuma Kadın Kolları katıldı.

&[#]8220;Bir Ağaç Bir Nefes, Bir Kadın Bir Umut Projesi&[#]8221; kapsamında oluşturulacak olan hatıra ormanı &[#]8220;Ak Kadınlar Hatıra Ormanı&[#]8221; adını taşıyacak. &[#]8220;Ak Kadınlar Hatıra Ormanı&[#]8221; töreninde katılımcılar fidan dikti.

AK Parti Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Havva Yılmaz, &[#]8220;Genel Merkezimizin önderliğinde yapılan &[#]8216;Bir Ağaç, Bir Nefes, Bir Kadın, Bir Umut Projesi&[#]8217; kapsamında tüm Türkiye&[#]8217;de yaklaşık üç buçuk milyon ağaç dikimi gerçekleştirildi. Biz de yaklaşık 2 bin üzerinde kadın üyesi kadar ağaç dikimi gerçekleştirdik. Biz sosyal sorumluluk projeleri kapsamında partimizin sosyal sorumluluk projelerini gerçekleştirmeye çalışıyoruz&[#]8221; dedi.

Projeye destek verdiklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da, &[#]8220;Bu proje Orman ve Su İşleri Bakanlığımızın tüm Türkiye genelinde başlatmış olduğu projelerden bir tanesidir. Kadın kolları başkanımızın koordinesinde, organizasyonunda bugün Çaycuma Hacılar köyünde Orman Bölge Müdürlüğümüzün bize tahsis ettiği yerde bu kampanyaya katkı ve destek veriyoruz. Kadın Kollarımız bu konuda duyarlı bir davranış gösterdiler. Teşekkür ediyorum kendilerine. Biz zaman zaman hem teşkilat olarak, hem sivil toplum örgütleri olarak, bu ve buna benzer kampanyalara destek vererek, ülkemizin daha yeşil kalması, ekolojik yapının daha düzgün olması konusunda destek vermiş oluyoruz. Ben bugün yapılan çalışmayı bütün teşkilat mensuplarımız adına teşekkür ediyorum hayırlı olsun&[#]8221; dedi.

Zonguldak Orman İşletme Müdürü Hüseyin Albayrak ise, konu hakkında şunları söyledi:

&[#]8220;Fidan dikilen yer, Çaycuma Orman İşletme Şefliği&[#]8217;nin 95 nolu bölgesidir. Geçen yıl biz buraya plan yaptık. Planda bozuk bir sahaydı. Bu yıl verimli hale getirmek için 30 dönüm alanda dozerle toprak işlemesi yaptık. Yaklaşık buraya 2 bin civarında fıstık çamı diktik. Burayı da &[#]8216;AK Kadınlar Hatıra Ormanı&[#]8217; olarak tesis ettik. Yöre halkına hayırlı olsun.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi