Zonguldak´ta 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kutlama mesajları yayımlandı.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, mesajında, Dünya Kadınlar Günü´nün, kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, daha iyi yaşam ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğunu belirtti.
İnsanlık tarihini, medeniyetleri, devletleri erkeklerle beraber inşa eden kadınların bu katkısını devam ettirdiğini anlatan Erdoğan, kadınların siyasi, sosyal ve aile yaşantısında üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirdiğini kaydetti.
Ereğli Belediye Başkan Vekili Arslan Keleş, kadınların toplumun temel direği, eğitimli kadınların da sorunların gerçek çözümü olduğunu bildirdi.
Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, kadınların olaylara düzenleyici ve yapıcı bakış açısıyla bakmayı bildiğini, gelişme ve ilerlemede etkin katkıları bulunduğunu belirtti.
CHP Alaplı Belediye Başkan Adayı Muhammet Tezel, MHP Alaplı Belediye Başkan Adayı Lütfi Kılıçer, DSP Ereğli Belediye Başkan Adayı Tahsin Boray Baycık, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Genç ve Kadın Girişimciler Ereğli Kurulu da yayımladıkları mesajlarla Dünya Kadınlar Günü´nü kutladı.

Devrek ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
Devrek Belediyesince, Çınar Otel´de düzenlenen etkinlikte, Devrekli kadınlar çalınan müzik eşliğinde eğlendiler.
Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, yaptığı konuşmada, kadınların hepsinin çok özel ve değerli olduğunu belirterek, tüm kadınların anlamlı gününü kutladığını kaydetti.
CHP Devrek İlçe Başkanlığınca da seçim bürosunda düzenlenen toplantıda, kadınların sorunlarına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.


Alaplı ilçesinde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesajlar yayımlandı.
Eğitim-Sen Alaplı Temsilciliği, mesajında, dünyanın her yerinde ve bütün kentlerinde kadınların, eşitlik, adalet, özgürlük, emek, barış ve dayanışma için seslerini ve isyanlarını birleştirdiğini belirtti.
Kadınların eğitiminin çok önemli olduğunu, özellikle eğitim alanında mücadele veren kadınlara da görevler düştüğü anlatılan açıklamada, Cumhuriyetten sonra kadınlara tanınan haklara rağmen Atatürk Türkiye´sinde kadına yönelik şiddetin, özel ve kamusal alanda artarak devam ettiği savunuldu.
AK Parti Alaplı Belediye Başkan Adayı Ahmet Tosun, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nün, kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması, yaşama ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesi olduğunu belirtti.
Tosun, kadın haklarının Cumhuriyetin ilanından itibaren önem verilen hususların başında geldiğini, Türk kadınına birçok dünya devletinden önce de seçme ve seçilme hakkının verildiğini kaydetti.
DP Alaplı Belediye Başkan Adayı Nevzat Çimenoğlu da yapılan araştırmaların dünyadaki işlerin yüzde 66´sının kadınlar tarafından görülmesine rağmen kadınların toplam gelirin ancak yüzde 10´una sahip olduklarını gösterdiğini bildirdi.
Kadına karşı şiddetin dünyada en yaygın ama en az cezalandırılan suç olduğunu savunan Çimenoğlu, Türkiye´de de aile içi suçların yüzde 90´ının kadına karşı işlendiğini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi