Edinilen bilgiye göre olay, Karadeniz Ereğli ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yolu güzergahında meydana geldi. OSB yolu güzergahında seyir halindeki Vedat Ş.´nin (38) kullandığı 67 EL 640 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 15 metre yüksekten Gülüç Deresi´ne düştü. Irmağa gömülen otomobildeki sürücü ve çocukları 9 yaşındaki Rumeysa ile 13 yaşındaki Tuanna Ş., çevredeki bir işyeri çalışanlarının fark etmesi sonucu araçtan çıkarılarak kurtarıldı. Sürücü ile çocukları olay yerine gelen ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi´ne kaldırılırken, sudaki araç ise Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesindeki dalgıçların da yardımıyla çekici vasıtasıyla dereden çıkarıldı.

Bu arada, polis ile jandarma kazayla ilgili araştırma başlatırken, kazayı gören ve araçtakilerin çıkmasına yardım eden işyeri personeli Ramazan Bostan polise verdiği bilgide, otomobilin olayın meydana geldiği yola hızlı şekilde geldiği sırada dönmek istediğini belirterek, "Hızlı şekilde dönmeye çalıştığı sırada yolun kenarındaki mıcırlı kısma girerek kaydı, daha sonra da dereye doğru gitti. Otomobilin uçtuğunu gördüğüm anda, dere kenarındaki şirketimize ait kayığa binerek, sulara gömülen aracın yanına ulaştım. Aracın arka camını kırarak, oradan içeridekileri çıkarmayı başardım" dedi.

Zonguldak´ta ikamet eden Vedat Ş.´nin, çocukları ile birlikte Bayram ziyareti amacıyla Hamzafakıhlı Mahallesi´ndeki yakınlarını ziyarete geldiği öğrenildi.

Editör: Pusula Gazetesi