Bingöl merkez ilçeye bağlı Ilıcalar beldesi Hacılar köyü mevkiinde, saat 10.00 sıralarında, yola döşenen mayının patlaması sonucu 8 polis şehit oldu, 8 polis de yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesi´ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Bingöl´de meydana gelen patlamada şehit olan polislerin isimleri belirlendi. Bingöl´de polis aracı geçtiği sırada yola döşenen mayının patlaması sonucu Gökhan Kuzu, Fatih Celayir, Cuma Mercimek, Samet Kıcalı, Ümit Yıldırım, Murat Toprak, Osman Küçükdilan ve Şehmuz Karakut isimli polislerin şehit olduğu öğrenildi.

Patlamada bazı yaralıların isimleri ise Serkan Kabuk, Ali Kırlar, Muhamet Demir, Caner Gülseren, Zafer Şahinli, Yusuf Özbey, Rıza Alper Pınarlı ve küçük bir kız çocuğu olan Nur Zelal İslamoğlu olarak açıklandı.

Karlıova´da dün yapılan KCK operasyonundan sonraki duruşma nedeniyle takviye olarak giden Bingöl Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü´nde görevli polisler, bugün saat 09.30 sıralarında Bingöl´e dönüş için yola çıktı. Polisleri taşıyan sivil plaka takılı midibüsü, saat 10.15´te Karlıova´ya 25 kilometre uzaklıktaki Hacılar Köyü yakınlarına geldiği sırada, PKK´lı teröristler daha önceden karayolundaki menfeze yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Kulakları sağır eden patlamayla birlikte midibüs havaya uçtu ve içindeki 17 polisten 8´i şehit oldu, 8´i yaralandı

Editör: Pusula Gazetesi