AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın Zonguldak Belediye Başkan Adayı gösterileceği yönündeki yorumlar ile Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam’ın Devrek Belediye Başkanlığı’na aday adayı olmak istemesiyle ilgili açıklamalarını değerlendirdi.

Milletvekili Özcan Ulupınar, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş’ın bu zamana kadar çok başarılı çalışmalar yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini belirterek, adaylıkla ilgili söylemlerde bulunmak için çok erken olduğunu söyledi.

Milletvekili Ulupınar, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam’ın adaylığı ile ilgili ise, herkesin aday adayı olabileceğini, fakat adayları belirlemekte en çok önem verdikleri şeyin kamuoyu anketleri olduğunu ifade etti.

“ALİ BEKTAŞ, BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTI”

Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile Zonguldak Belediye Başkanlığı Adaylığı’yla ilgili şu ana kadar bir görüşme yapmadıklarını belirten Ulupınar, değerlendirmesinde şunları söyledi: “Bunları konuşmak için daha çok erken. Ali Bektaş Başkanımız, Kozlu’da çok başarılı hizmetler yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Zonguldak, bizim birinci önceliğimiz ve seçimlerde almamız lazım. Hem Kozlu, hem de Zonguldak zaten birbiriyle birleşmiş durumda. Bizim için de çok önemli. Doğru adaylarla seçime gideceğimize ve alacağımıza inanıyorum. Seçimleri erkene alma kararı var, fakat henüz kesinleşmedi. Öyle olsa bile daha bir seneden fazla bir zaman var. 30 Eylül’de de 4’üncü Olağan Büyük Kongremiz var. Kongreden sonra çalışmaları, özellikle Zonguldak’ta başlatacağız.”

“MUHARREM ABİ ADAY ADAYI OLABİLİR”

“Herkes aday adayı olabilir. Muharrem abi de olabilir. Bizim adayları belirlemekte en çok önem verdiğimiz kamuoyu anketleridir. Elbette kişinin projeleri, yapılacak mülakatlar ve teşkilatımızın görüşü, temayül yoklamaları çok önemlidir. Bunların hepsi bir araya gelir, aday adaylarımızda müracaatlarını yaparlar, kararı Genel Merkezimiz, İl ve İlçe teşkilatlarıyla beraber verir. Daha sonra zaten adayımız belli olduktan sonra bütün gücümüzle Zonguldak’taki 31 belediye başkanlığını almaya talibiz ve kararlıyız” dedi.

Öte yandan Özcan Ulupınar, tüm şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, Zonguldaklılara başsağlığı diledi.

Editör: Pusula Gazetesi