Yerel seçim tarihinin öne alınmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş´a İl Başkanları toplantısında rozet takıyor.
Bugüne alınan İl Başkanları toplantısı öncesi Bektaş Ankara´ya davet edildi.
Peki bu ne anlama geliyor?
DP Eski Genel Başkanı Süleyman Soylu´ya rozet takan Başbakan Erdoğan, Pazar günü de muhalefet partilerinden Ak Parti´ye katılan 7 ilçe ve belde belediye başkanına AK Parti rozeti takacak.
Bingöl´ün Yayladere ilçesinin CHP´den seçilen belediye başkanı Zeynel Ergin, Çorum´un Arifegazili Beldesi´nin MHP´den seçilen belediye başkanı Hamza Yağmur, Düzce´nin Beyköy Beldesi´nin MHP´den seçilen belediye başkanı Osman Kılıç, Muş´un Hasköy ilçesinin Düzkışla Beldesi´nin SP´den seçilen belediye başkanı Mehmet Sezigen, Ordu´nun Gülyalı ilçesinin CHP´den seçilen belediye başkanı Talip Şen ve Zonguldak´ın Kozlu beldesinin DSP´den seçilen belediye başkanı Ali Bektaş törende hazır bulunacak..
DSP´den seçildikten sonra bir süre bağımsız kalan eski CHP´li Ali Bektaş geçen yıl Ak Parti´ya katılmış rozeti Alaborina´da yapılan bir törende takılmıştı.
Ak Parti´nin yerel yönetimlerden sorumlu kurmaylarının geçtiğimiz günlerde Zonguldak ve Kozlu´da yaptıkları gezi ve ziyaretlerin ardından yaşanan bu gelişme; "Ak Parti´nin Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş oluyor" olarak yorumlandı.
Bektaş daha önce Zonguldak Belediye Başkan adayı olmak istemediğini belirterek,
ancak Başbakan´ın istemesi durumunda kıramayacağını söylemişti...
Editör: Pusula Gazetesi