Kdz. Ereğli Müftlüğünce 8 Kur&[#]8217;an Kursu takımının katılımıyla futbol turnuvası düzenlendi. Turnuvada şampiyonluğu Kocaali Mahallesi Camisi öğrencilerinden oluşan takım kazanırken, ikinciliği Uzun çayır mahallesi camisi takımı, üçüncülüğü ise Sarıkormaz mahallesi camisi takımı elde etti. Turnuvanın centilmen takımı Buruncuk Mahalle Camisi takımı seçildi.
Turnuvanın final maçına Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Müftülük Murakıbı Ramazan Duman, cami imam hatipleri, mahalle muhtarları, veliler ve öğrenciler katıldı.
Turnuva finalinin ardından bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, amaçlarının Yaz Kur&[#]8217;an kurslarında öğrenci sayısını artırmak, eğlenerek ve güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur&[#]8217;an öğrenmelerini sağlamak olduğunu söyledi.
Emeği geçenlere teşekkür eden Erkan, &[#]8220;Sosyal etkinlikler çerçevesinde düzenlediğimiz halı saha turnuvasını Yaz Kur&[#]8217;an kurslarında öğrenci sayısını artırmak, eğlenerek ve güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur&[#]8217;an öğrenmelerini sağlamaktır. Öğrencilerimizin camilere geldiklerinde Kur&[#]8217;an öğretimi ve dini bilgiler dersleri haricindeki boş vakitlerini spor yaparak geçirmeleri ve maçları hangi takımın kazandığından ziyade dostluk ve kardeşliğin kazanmasının daha önemli olduğunu belirtmek istiyorum. Bu tür müsabakaları öğrencilerimizin tanışması ve dostlukların oluşmasına faydalı olacağı bilincini çocuklara kazandırmak için düzenliyoruz. Final maçını seyrettikten sonra öğrencilerin kardeşçe oyun oynamayı ve dostça yaşam sürmeyi daha iyi kavradıklarını görmüş olduk bu bizi oldukça sevindirmiştir.
Yaz Kur&[#]8217;an kurslarında camilerimize dini bilgiler öğrenmek için gelen yavrularımıza her türlü fedakarlığı gösteren imamlarımıza, öğrencilerimizin anne-babalarına teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Öte yandan turnuvaya katılan öğrencilere Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan ve Müftülük Murakıbı Ramazan Duman tarafından madalya ve kupa verildi.
Editör: Pusula Gazetesi