Nebioğlu Beldesinde 28.06.2012 tarihinde TTK işçilerini taşıyan minibüs Terziler Mahallesi´nde virajı alamayarak devrilmişti. minibüsün içinde bulunan 18 işçiden 11 işçi yaralanmıştı. işçiler hastaneden taburcu edildikten sonra tedavilerinin evlerinde devam edildiği belirtildi. Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan, CHP Çaycuma İlçe Başkanı Umut Başoğlu ve Nebioğlu Belde Başkanıyla birlikte TTK işçilerini evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde bulundular. Nebioğlu Belediye Başkanı Ertan Aydoğan “Beldemizde TTK’ da çalışan işçilerimizin işçi servisi, işçilerimizi taşırken Terziler Mahallesi Şükürler noktasında araç takla atmış. Takla sonucunda ağır yaralı olan arkadaşlarımızı bu gün biz ziyaret ettik. Yanımda Çaycuma CHP İlçe Başkanım, Nebioğlu Belediye Başkanım olmak üzere arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu arada sorunlarını da dinleyip çözüm ve çaresi konusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Tabi mevcut 11 kişiden 4-5 tanesi ağır yaralı. Diğerleri şu anda sargı bezleriyle caddelerde gezmektedir. Ama şu anda biz yapmış olduğumuz bu ziyaretlerde ağır yaralı olarak bu kazadan sağ salim kurtulan arkadaşlarımızı ziyaret edip tedavileriyle ilgili yapabileceklerimiz konusunda onlardan bilgi alıyoruz ve bu almış olduğumuz bilgileri de daha sonra masaya yatırıp yardımcı olamaya çalışıyoruz. Her konuda yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Tekrar ben ağır yaralı olarak kurtulan aynı zamanda bu kazayı hafif şekilde atlatan tüm kazazedelerimize çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.
Trafik kazasında yaralanan TTK işçisi Sait Bozkurt ise, “Buradan hareket saatimiz geldi. İşe giderken işçi servisimiz Nebioğlu Beldesi Terziler mevkiinde aşağıya doğru inerken, tahminime göre frenlerinin boşalmasıyla direksiyon hakimiyetini kaybedip takla attık. Hatırladığım bu kadar. Araçtan çıktığımızda kanlar içindeydik. Kaza olduğunu kendimize geldikten sonra anladık. Soluğu hastanede aldık. Allah Çoluk çocuğumuza bağışladı, daha kötü bir şey olmadığı için şükrediyoruz” diye konuştu. Trafik kazasında yaralanan diğer TTK İşçisi Enver Çakar ise, şunları söyledi:
“Perşembe günü posta 3 vardiyasında işe giderken Nebioğlu beldesinde paso servisiyle yola çıktık. Beldemiz sınırları içerisinde, Terziler Mahallesi´nde aracımız trafik kazası yaptı. 18 madenciyle birlikte yola çıkmıştık, 11 tanesi çeşitli yerlerinden yaralandı. İçlerinden 5-6 tanesi de kazasız olarak kurtulmuşlardır. Bizim gibi yaralanan kişilere yaralanmayan arkadaşlar yardım edip, bizi Çaycuma Devlet Hastanesi’ne götürdüler ve tedavilerimiz yaptırıldı. Sağolsun başta Belediye Başkanım Ertan Aydoğan’ın yardımlarıyla, başhekimle görüşüp, Çaycuma Devlet Hastanesi’nin bütün sağlık personelini bizim için seferber ettiklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımızın bazılarının kolu kırılmış, bazılarının ayağı kırılmış, benim ise kulağımda 16 tane dikiş var. Neredeyse kopmak üzereydi. Kolumdan ve ayağımdan da yaralandım. Araçtan baygın olarak çıkartılmışım. Ben de ağır kazalıların içinde bulunuyordum. Biz bu olayları iş yerine bildirdik. Arkadaşlarımız iş yerinden belirli bir süre uzaklaşmak zorunda kalacaklar. 1 yıl kadar. Harici yevmiye alacaklar, maddi olarak zarar görecekler.”
Editör: Pusula Gazetesi