Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kongresine hazırlanıyor. Ereğli İl Kongresi yapılamadığı için geciken kongre sürecinde yeni gelişmeler oluyor. Ereğli İlçe Başkanı İlkay Özdemir’in çekileceğini açıklamasının ardından, Özdemir’in yerine eski İlçe Başkanlarından Mehmet Özkanca’nın ismi gündemde. Seçimin Mehmet Özkanca ile uzun süredir adaylığı gündemde olan ve İlkay Özdemir’e bayrak açan Talat Şeker arasında geçmesi bekleniyor.

Daha önce yeniden aday olmayacağını açıklayarak dikkatleri üzerine çeken İl Başkanı Mustafa Korkutan, gelişmeleri ve hedeflerini Pusula’ya değerlendirdi.

Bundan sonra kendisinin tüm görevlere talip olduğunu ifade eden Korkutan, “Mustafa Korkutan yerel seçimlerde aday olabilir, milletvekili seçimlerinde aday olabilir, partisinin başka kademelerinde aday olabilir. Bir daha aday olmak istememin sebebi gerçekten görevi başkasına devretmek istediğim için bıraktım ancak bununla beraber bir taşla iki kuş vurmayı da düşünebilirim” dedi.

Öncelikle il kongresiyle ilgili bilgiler veren Korkutan, şunları söyledi: “Sürecimiz gayet normal bir şekilde ilerliyor. Yani bizim büyük kongremiz 4 Kasım tarihinde ve bizim bu tarihten bir ay öncesinde il kongremizi tamamlamamız gerekiyor. O nedenle Temmuz ayı içerisinde il kongremizi yapmak istiyoruz. Bunun için Ereğli İlçemizde olumsuz hava şartları nedeniyle kongremizi iptal ettirmiştik. Ereğli ilçe başkanımız aynı bizim ilde yaptığımız gibi partiyi birleştirme ve yerel seçimlere daha iyi bir kadroyla hazırlanabilmek adına adaylıktan çekilebileceğini ifade etti. Biz kendisine adaylıktan çekilmesine gerek olmadığını, adaylığa devam etmesi gerektiğini ama Ereğli’de bir sıkıntı varsa, partimizin birlik ve bütünlüğünü zedeleyecek bir sıkıntı görüyorsa kongreyi de yapmadan il kongresine gidebileceğimizi söylememize rağmen ‘ben Ereğli’yi katmadan il kongresini yapmış bir ilçe başkanı olmak istemiyorum. Mutlaka ilçe kongremizi yapıp il kongresine yetiştirelim ve bu noktada da fedakarlık yapayım, çekileyim’ dedi. Yaptığımız görüşmeler sonrasında bizde kabul ettik ve arkadaşımız bu dönem aday olmayacak. Önümüzdeki yerel seçimlerdeki çalışmalarda partimizde görev alacak. Yaptığımız görüşmelerin sonucundan da eski ilçe başkanlarımızdan Mehmet Özkanca’nın ismi öne çıktı. Kendisine bu görevi isteyip istemeyeceğini sorduğumuzda, partimiz için göreve hazır olduğunu ifade etti. Diğer arkadaşla da görüşüp birlik, bütünlük içerisinde olmasını isteyeceğiz ama olmazsa da demokrasinin kurallarını isteyeceğiz.

İL KONGRESİNDE NİYETİMİZ TEK LİSTEYLE GİTMEK

İl kongresi içinde şuanda iki isim var. Saruhan Çınar ve Hamdi Ayan Bey adaylar. Kendileri de bu doğrultuda çalışmalarını yapıyorlar. Bizde kendilerini izliyoruz. İlçe kongrelerimiz bittikten sonra her iki partilimizle de görüşeceğiz. Ama niyetimiz tek listeyle seçime gitmektir. Yerel seçimlere daha güçlü bir yönetim oluşturarak gitmek istiyoruz. Ama adaylar ille de biz adayız gibi bir tavır içerisinde olurlarsa ona bizim söyleyecek bir şeyimiz yok. Her ikisi de partimizi idare edebilecek arkadaşlarımızdır. Gönlümüzde olan bir isim yok.

MURAT SESLİ BAŞARILI ÇALIŞMALAR YAPTI

Yerel seçimlerde ki adayımızın kim olacağı da bu dönem görev alacak arkadaşlarımızın işidir. Ama bazı ilçelerimizde şimdiden gönlümüzde olan isimler var. Ama onları şimdi söylemek doğru olmaz. Ereğli’de Murat Sesli ile görüşme yaptığımızda doğrudur. Murat Bey zaten bizim eski partilimizdir. Sevip, saydığımız bir kişiliktir. Ama bir adaylık söz konusu mu derseniz, henüz öyle bir şey ortaya konulmadı. Murat Bey belediye başkanlığı döneminde başarılı çalışmalar yaptı. Biz parti olarak kendisini düşünüyoruz ama kendisinin düşüncesi ne olur bilemiyoruz. Henüz belli değil.”

MUSTAFA KORKUTAN’I HER YERDE GÖREBİLİRSİNİZ

MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, bundan sonraki projeleri ve neden yeniden il başkanı olmak istemediği yönündeki sorularımıza şu yanıtı verdi:

“Mustafa Korkutan bundan sonra partisinin her kademesinde görev yapacaktır. Mustafa Korkutan yerel seçimlerde aday olabilir, milletvekili seçimlerinde aday olabilir, partisinin başka kademelerinde aday olabilir. Her yerde Mustafa Korkutan’ı görebilirsiniz. Partisinin verdiği görevlerde küçük büyük bakmadan görevden kaçmaz. Bir daha aday olmak istememin sebebi gerçekten görevi başkasına devretmek istediğim için bıraktım ancak bununla beraber bir taşla iki kuş vurmayı da düşünebilirim.”

Editör: Pusula Gazetesi