Son günlerde Zonguldak’ta gündeme gelen tasman olayları hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetimi, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu’na ziyaret gerçekleştirdi.
Ziyarette konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, “Maden ocaklarından dolayı mahallelerimizde tasman oluşumu var. Onun hakkında sizden bilgi almak istedik. Siyasi irade olarak da bizim yapacağımız herhangi bir şey varsa, yapacağınız çalışmalarda ziyaret gerçekleştirmek istedik. Zonguldak iki katlı bir şehir. Son zamanlarda Bahçelievler Mahallesi olmak üzere binalarda zeminlerde oturmalar var. Bunun hakkında sizden bilgi almak istedik” dedi.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Hakan Kutoğlu ise “Bilimsel araştırmalarda bir takım önemli bulgulara rastladık. Bu konuda da yaklaşık 2 seneden beri bu çalışmalarımızı gizli bir rapor halinde ilgililere gönderdik. Gerek valilik gerekse belediyelere rapor halinde sunduk. Bunların daha ileri araştırmalarla nedenlerinin ortaya konulması için gerekli uyarıları yaptık. Tabii bürokrasiden kaynaklanan sebeplerden dolayı işler yavaş ilerliyor ancak valilik ve rektörlük bu konuda sismik araştırmalar ile ilgili protokol imzaladı. Zonguldak’ta problem sadece maden ocakları değil, zemin yapısı kireç taşı özelliğini gösteriyor. Kireç taşı su ve kanalizasyon gibi yapılarla temasta bulunduğunda kireç taşında bozulmalar meydana geliyor. Bunların hepsi birbiri ile eşleştiğinde can ve mal güvenliğini tehdit eder boyuta geliyor. Biz de bununla ilgili 2005 yılından bu yana çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi