Çaycuma’da meydana gelen köprü faciasında kayıp altı kişiyi arama çalışmaları devam ederken 15 cana neden olduğu ileri sürülen ilgili ihmal iddiaları dikkat çekti. Gözler hakkında; ‘çökebilir’ şeklinde rapor bulunan Fevkani Köprüsü’ne çevrilmişken Zonguldak’ın bir başka noktasında çok daha vahim bir olay yaşanıyor.

Yaklaşık bir yıldır Bahçelievler Mahallesi’ndeki Fen Lisesi’nin öğrenci yurdunun kirişlerinde ve duvarlarında meydana gelen çatlaklara rağmen öğrencilerin tahliye edilmemesi dikkat çekiyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün yaklaşık 1 yıl önce hazırladığı raporun ardından sıvayla kapatılan çatlaklar sık sık yaşanırken Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün neyi bekledikleri anlaşılamadı.

1996 yılında Zonguldak eski Valisi Sami Seçkin’in zamanında yapılan Fen Lisesi Öğrenci Yurdunda ilk olarak 5 yıl önce görülen çatlaklar bugün önü alınamaz şekilde büyüyor.

Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ertuğrul Koltuk, binadaki çatlakların çok ciddi olduğunu ve bir an önce 180 öğrencinin oradan çıkartılması gerektiğinin altını çizdi.

Yurtta kalan öğrencilerin mecbur kaldıkları için orada olduklarını belirten Koltuk, Vali Erol Ayyıldız’ın bizzat gelerek inceleme yapmasını beklediklerini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü ile iki şube müdürünün odasına 45 bin liralık tefrişat yaptırdığı için eleştirilen okulların inşaat ve onarımından sorumlu Şube Müdürü Kadri Arslan’ın yurdun bu duruma karşı ne kadar duyarlı davrandığı merak ediliyor.

Okul Aile Birliği Başkanı Ertuğrul Koltuk, öğretmenler ve öğrenciler kendileri tatmin edici bir açıklama yapılmasını bekliyor.

Şaşkınlık yaratan bu durum karşısında yetkililerin yeterli bir açıklama yapmamaları dikkat çekici.

Yurtta kalan öğrenciler ise özellikle gece sessizliğinin başladığı saatlerde duydukları çatırdama seslerinin kendilerini korkuttuğunu belirterek; “Bize çatlakların çok önemli olmadığı söylendi. Geceleri garip sesler duyuyoruz. Huzursuz olduğumuz zamanlar oluyor ama gidecek başka yerimiz yok. Okulların tatil olmasını bekliyorlarmış. Bunlar yeni değilmiş. Daha önce de olurmuş” diye konuştular.

Editör: Pusula Gazetesi