Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Ereğli&[#]8217;nin sorunları ve yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Belediye meclis üyeleriyle birlikte, Milletvekili Ercan Candan&[#]8217;ın ziyaretinden dolayı çok mutlu olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ilçenin temel sorunları ve yapılması istenen çalışmalarla ilgili olarak kendilerinden desteklerini esirgemeyen ve her konuda yardımcı olmaya çalışan Milletvekili Candan&[#]8217;a teşekkür etti.

Posbıyık konuşmasını şöyle sürdürdü: &[#]8220;Ereğli için ne varsa söyleyin; benim için o önemli. Gerisi teferruattır.&[#]8217; diyorsunuz. Sizinle aynı konuda birleşiyoruz. O bakımdan biz de sizin emrinizdeyiz. Yeter ki &[#]8220;Ereğli&[#]8217;de taş üstüne taş konsun. Sayenizde koymaya da başladık. Ben inanıyorum ki, parti farkı gözetmeksizin bu memlekette yaşayan bütün insanların el ele vermesi suretiyle &[#]8220;Ereğli&[#]8217;yi çok iyi noktalara getireceğiz. Önemli olan tarihe imza atmaktır. Ömür çok kısa. Yarın ne olacağını tayin edemiyoruz. Arkadaşlarımızla beraber bu dönemde &[#]8220;Ereğli için birtakım işler yapmak suretiyle hatıra bırakmak ve arkamızdan; &[#]8216;Allah rahmet eylesin. İyi adamdı.&[#]8221; dedirtmek yeterli bizim için. Herhalde hepimiz de aynı şeyi düşünüyoruz. Devrek Yol Ayrımı&[#]8217;nda kavşak çalışmaları başladı. Köylerimizde de elektrik işleriyle uğraştığınızı net şekilde biliyorum. Sizin de gayretlerinizle Atatürk Kültür Merkezi için (AKM) de faaliyete başlayabiliriz. Tabii her şeyden önce müsteşarların gerekli izni vermesi gerekiyor. Onların onayını almamız lazım. Bir yandan da Alışveriş Merkezi (AVM) inşaatı da yakında harekete geçiyor. Ereğli&[#]8217;nin balkonu olan Yalı Caddesi&[#]8217;ni de yapmaya başladık. Bu olaya siz de Amerika&[#]8217;dan müdahil oldunuz. Sağ olun. &[#]8220;Ereğli&[#]8217;ye bir piknik alanı kazandırmak için de bir çabamız var. Ereğli hızlı bir şekilde şantiyeye dönmeye başladı. Herkesin bir beklentisi var. Kiminin kat, kiminin yeşil sahasının iskan sahası olması beklentisi var. Ya da yeni yapılacak emsallerden paylar alacakları beklentisi var. Onun için de müteahhitlere iş verilmiyor. Herkes revizyonu bekliyor. Yanlışları düzeltmek ve Ereğli&[#]8217;nin menfaatlerini göz ardı etmemek suretiyle revizyon meselesini de en kısa süre içinde bitireceğimize olan inancım tamdır. Sizin en büyük arzularından birinin tersaneleri yeniden harekete geçirmek olduğunu biliyoruz. Tersaneler için yeni teşviklerin çıktı. Sizin Güney Afrika&[#]8217;dan bazı bağlantılarınızın olduğunu biliyorum. İnşallah bu girişimleriniz de başarılı olursa Ereğli&[#]8217;nin eski canlı günlerine yeniden döneceğine bütün yüreğimle inanıyorum. Umarım bu gelişmeler de sizin liderliğinizde olur. Allah hepimizin yardımcısı olsun.&[#]8221;

Belediye Başkanı Halil Posbıyık&[#]8217;ın bu sözlerinden sonra düşüncelerini açıklayan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan da konuşmasına teşekkür duygularını ifade ederek başladı. Misafirperverliklerinden dolayı Başkan Posbıyık, belediye meclis üyeleri ve kurum çalışanlarına teşekkür eden Candan, &[#]8220;Bu kalabalık, bize verdiğiniz değerin bir göstergesidir. Hepinize teşekkür ediyorum. Biz baştan beri söylüyoruz: Bizim için eğer konu Ereğli ve Alaplı&[#]8217;ysa çok önemlidir. Doğduğum yerin menfaati ile ilgili bir şey varsa gerisi teferruattır. Bizim burada, taş üstüne taş koyma mükellefiyetimiz var. Biz, bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Ereğli&[#]8217;ye bir şeyler bırakabilirsek, Akçakoca&[#]8217;dan bu tarafa doğru geldiğimizde bir yüzümüz olur. Bir şey yapamazsak da bu durum ölünceye kadar içimizde bir sıkıntı olur. Dolayısıyla da göreve geldiğimiz günden beri mümkün olduğu kadar Ereğli&[#]8217;nin menfaatine ne varsa biz, sizlerin de girişimleriyle ve destekleriyle titizlik gösteriyoruz. Mümkün olduğunca işleri hızlı bir şekilde gerçekleşebilmesi için gayret gösteriyoruz. Bundan sonra da göstereceğiz. İlçe köylerinin elektrik tesisatları 70&[#]8217;li yıllarda yapılmış. Teller yıllar içinde yaşlanmış ve iletkenlikleri azalmış. Tellerin kırılganlıkları artmış. İşte sık sık yaşanan o tel kopmaları bu yüzden oluyor. Bu tellerin komple yenilenmesi gerekiyor. Bu konuda da girişimlerimi Enerji Bakanlığı bünyesinde yaptım. Bu girişimler de devam ediyor. Aynı zamanda Enerjisa ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Mümkün olan en kısa sürede de bu çalışmalara başlanacaktır&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi