Bir süredir ismi Ereğli Belediye Başkan adaylığı için anılan Demokratik Sol Parti (DSP) 20. ve 21. dönem Zonguldak Milletvekili Boray Baycık´ın adaylığı kısa süre önce netleşmişti. Aday olacağını söyleyen Baycık´ın adaylığı DSP Parti binasında yapılan kalabalık bir tören ile açıklandı. Çok sayıda partilinin katıldığı törende davetlileri parti binası almazken, davetlilerin birçoğu töreni merdivenlerden izledi. DSP İlçe Başkanı Akın Çamcı, Boray Baycık´ın adaylığını kabul ederken, DSP´nin her zaman olduğu gibi temiz bir siyaset yaparak, Ereğli´de seçimleri kazanacağını söyledi.
Törene katılan DSP Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu, Baycık´ın adaylığını kutlayarak, DSP´yi Baycık´ı bölücülük ile suçlayan CHP Ereğli Belediye Başkan adayı Halil Posbıyık´a söyledikleri için DSP´den ve Baycık´tan özür dilemesi gerektiğini söyledi. &[#]8220;Ereğli´de en temiz siyasetçilerden biri Baycık´tır&[#]8221; diyen Başoğlu, &[#]8220;Böyle bir insan böyle bir suçlama yapamazsınız. Sayın Posbıyık 15 sene merkez sağ partilerde siyaset yapmıştır. Henüz geçtiği CHP´den yılların Demokratik Solcusu Boray Baycık´a laf edemez. Bu yüzden özür dilemesi gerekir. Boray Baycık yanlış bir isim olsa bugün ben onun yanında olmazdım. Doğru bir isim olduğu için yanındayız ve Baycık´ı yürekten destekliyoruz&[#]8221; dedi.
Yıllarca siyaset yaptığını söyleyen Boray Baycık ise, geçmişinde hiçbir çirkinlik olmadığını söyleyerek, &[#]8220;7 sene milletvekilliği yaptım hakkımda açılan tek bir dava dosyası yoktur. Bugün ortaya bir takım yalanlar atıyorlar. Benim birilerinden para aldığımı ve bu yüzden başkan olduğumu söylüyorlar. Eğer para için kendimi satsaydım. Milletvekilliği döneminde 3 milyon dolar teklif edildiğin de yapardım. Biz satılık değiliz. Biz temiz bir siyaset için buradayız. Anlımız ak. Ereğli´de bugüne kadar ya CHP ya da AK Parti kazanır deniliyor. Başka bir alternatif gösterilmiyordu. Ama artık tertemiz geçmişi ve tertemiz siyaset anlayışı ile DSP var. 7 yıl milletvekilliği yaptım yanlış bir tek iş yapmadığım için bıraktıktan sonra Ereğli´de yaşamaya devam ettim. Halil Posbıyık gibi Belediye Başkanlığını bırakıp kaçmadım. Eğer Belediye Başkanı olursam da kaçmayacağım. Toprak altında yatan değerli genel başkanımız Bülent Ecevit´in kemiklerini sızlatmayacağız&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi