Çaycuma Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nda çalışan personele yönelik İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı konulu kurs veriliyor.


Kurs öğretmeni Erhan Nergis toplam 32 saat eğitim vereceklerini belirterek; &[#]8220; Personelin çalıştığı ortamın güvenli hale getirilmesi ve oluşabilecek iş kazalarının önlenmesi için gerekli bilgileri aktarıyoruz. Çalışan personelin durumuna göre zaman aralıklarla onlarında çalışmalarını aksatmadan, eğitimlerimiz devam ediyor.


İş güvenliği ve işçi sağlığı kendi içinde iş ortamının güvenli hale getirilmesi, mesleki hastalıklar, iş kazaları ver yangın konularından oluşuyor. Bunların önlenmesi için gerekli tedbirleri anlatıyoruz. Aynı zamanda yangın, bagaj yükleme ve boşaltma konularındaki önlemlerimizi alıyoruz. Kısaca kursumuz, çalışanların korunması ve iş verimin artırılmasını hedefliyor&[#]8221;diye konuştu.


Kendiside kurslara bizzat katılan Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin ise katkılarından dolayı Halk Eğitim ve Milli Eğitim Müdürlüğü&[#]8217;ne teşekkür ederken; &[#]8220; Bütün personelin eğitimli ve bilgili olması bizim için öncelikli konularımızdan bir tanesi. Havacılık kalitesinin temelinde eğitimli ve bilgili personel yatıyor. Bu felsefeden hareket ederek her branşta eğitim bizim için temel unsur. Amacımız hizmet kalitesini artırırken işyeri ve işçi güvenliğini de artırmak. Geçmişte olduğu gibi ileriki tarihlerde de bu tip eğitimlerimiz devam edecek. Bütün çalışan personelimizin bundan sonra daha dikkatli daha verimli olacağından eminiz. İşimiz titizlik istiyor, &[#]8216;pardon&[#]8217;a yer yok&[#]8221;şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi