CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Zonguldak´ta yerel televizyon da Yazar ve TV programcısı Erol Sarıal´ın sunduğu "Esinti" programına katılmak üzere Zonguldak&[#]8217;a geldi. Öymen, önce CHP İl Başkanı Tümer Peker´i ziyaret ederek, partililerle sohbet etti. Onur Öymen´i partide Ergenekon davası tutuklularından Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal´in kardeşi Osman Haberal´da karşıladı.



Öymen, burada yaptığı konuşmasında, hükümetin yeni bir demokratik anayasa yapmaya kalkıştığını belirterek, " Bunu anlamak kabil değil. Sen hangi demokratik adımı atmaya çalıştın da bu anayasa sana mani olsun. Bu anayasa olmasa daha mı demokratik olacaktı Türkiye. Sizin demokrasi niyetiniz var da bu anayasa mı size engel oldu. Bunu söylemek lazım. O bakımdan anayasa değişikliği korkarım ki daha demokratik değil daha az demokratik bir Türkiye olmasına götürecek. Onun için biz arkadaşlarımıza söylüyoruz, aman dikkatli olun. Geçen dönemde de çok çalıştılar bu arkadaşlar yeni anayasa diye. Ama bunların niyeti gerçek bir demokratikleşme değil. Türkiye bugün dünya demokrasileri arasında 89. sırada. Türkiye hızla demokrasiden uzaklaşıyor. Türkiye son günlerde geriye gidiyor, patinaj yapıyor. AKP´nin iktidara geldiği güne nazaran ´bugün Türkiye daha demokratiktir´ diyen bir tane aklı başında adam çıkar mı. Çıkmaz. Demek ki geriye götürüyorsunuz siz, demek ki bu anayasa değil engel olan. Çünkü aynı anayasa idi siz iktidara geldiğinizde. Bir de şey çıkarttılar bu şablonlara dikkat etmek lazım" dedi.


Öymen, yanında oturan Osman Haberal´a dönerek, "Şu Haberal işini bir halledelim, şu işlediği suçu bir de siz anlatın. Biz öğrenemedik şuana kadar. Siz belki biliyorsunuzdur" dedi. İnşaat mühendisi Osman Haberal ise ağabeyi Mehmet Haberal ile cezaevindeki açık görüşteki konuşmalarını aktardı.


Haberal, şöyle devam etti: "Açık görüşte oturuyoruz. Ağabeyim diyor ki ´ ya birisi dese ki suçun var. Gam yemeyeceğim. Bana birisi suçumu söylesin´ diyor. Ona da söylememişler."


Öymen ise "Seçildiği halde hapiste kalan milletvekili örneği var. Osman Bölükbaşı var, çıkartılmış tahliye edilmiş. Bir tek bu. Bu dönem de bizim arkadaşlarımız içeride" diye cevap verdi.

Editör: Pusula Gazetesi