Yaptığı asistlerle ve attığı gollerle geçen sezon Kilimli Belediyespor´un en büyük silahları arasında yer alan Emin Erol, yeni sezonda takım kaptanlığını yürütecek.


Geçen sezon toprak sahada çalışarak ve tüm maçları deplasmanda oynayarak Şampiyonluğa uzandıklarına değinen Erol, yeni gelen genç oyunculara bunları aktardığını takım kaptanlığına gelmesiyle yükünün daha fazla arttığını belirtti.


Oynadığı 3 kulüpte Şampiyon olarak profesyonel lige çıkmanın heyecanını yaşadığını vurgulayan başarılı forvet oyuncusu, önemli kulüplerden transfer teklifi aldığını ancak maddiyatın her zaman ikinci planda tutarak Kilimli Belediyespor´da kaldığını kaydetti.


Geçen sezon performansıyla önemli kulüpler Emin Erol´u transfer etmek için harekete geçti ancak bir anlamda huzuru bulduğu Kilimli Belediyespor´da kalmayı tercih etti. Çarşamba günü Kilimli Belediyespor Sosyal Tesisleri´nde yapılan toplu imza töreni öncesi Emin Erol, Pusula Gazetesi Spor Müdürü Suat Özger´e çarpıcı açıklamalarda bulundu.



İlk sezon hedefimiz Spor Toto 3. Ligi tanımak

Zorlu bir lig bekliyor bizi. Bu sene yaş ortalaması düşük bir ligde oynayacağız. Geçen senede 3. Lig ayarında kurulan Bölgesel Amatör Lig´de mücadele ettik. Geçen sezon tecrübeli oyunculardan kurulu ligde başarı elde ettik bu sene ise genç kadroyla yolumuza devam edeceğiz. Takımı 3. Lige çıkardık hedef en azından burada kulüp açısından ligi tanımak görmek.



Bu sene ağabey pozisyonunda olacağım

Geçen sezonda bizden büyük bir arkadaşımız var ama yine de aynı yaş grubu arkadaşlarımızdı. Bu sene ağabey pozisyonunda olacağım. Geçen sezondan kaldığım için daha fazla yardımcı olmaya çalışacağım. Aynı hocayla çalışıyoruz bildiğimiz tanıdığımız, Başkan ve yöneticilerle de aynı. Bizim için çok büyük değişiklik olmayacak. Hedef en azından güzel bir sezon geçirip sıkıntısız şekilde sezonu tamamlamak. Ama ne zaman neyin ne geleceği belli olmaz.



Kilimli Sahası´nda oynamanın hayalini kuruyorum

Kilimli´de bu takım ilk defa maç oynayacak.. Buraya da bir heyecan gelmiş saha yapılıyor. 3 maç cezamız var ama ceza bittikten sonra Kilimli´de maç oynamak çok güzel olacak bende onun hayalini kuruyorum. Onun için bende çok heyecanlıyım. Burada maç oynamak düşünmek bile çok güzel geliyor.



Deplasmanda oynayarak Şampiyon olduk

En yakın buraya Çaycuma buraya 1 saat uzaklıkta. Oraya bile geceden gittik kamp gibi. Her maçı deplasmanda oynayarak Şampiyon olduk.


Umarım bu sezon ev sahibi avantajını çok çok iyi kullanıp tehlikeli bölgeden uzak rahat bir sezon geçirmek istiyoruz. Benim yine şahsi hedefim geçen sene takıma verdiğim katkıyı aşağı yukarı bu senede verip görevimizi layıkıyla yerine getirirsek ne mutlu bize.



Her şey para değil

Bir çok teklif aldım. Maddi orak burada kazandığımızın alacağımız daha fazlasını teklif eden oldu ama artık biz burada başkanla hocayla ağabey-kardeş ilişkisine girdik. Maddi olarak bizim kaybımız olabilir. Önemli olan birlikte olmak. Güveni oluşturduktan sonra başarıda peşinden geldi. Her şey para değil. Bizde burada emek verdik onlarda emek verdi. Beraber olmayı düşündükten sonra maddiyatı ikinci plana attık. Teklifler çok oldu ama Kilimli Belediyespor´da kalmayı tercih ettim.



Darısı Zonguldakspor ve Kozlu´nun başına

Bizim geçen sene yakaladığımız başarıyı Zonguldakspor veya Kozluspor´un mutlaka Zonguldak´tan takımın çıkmasını dilerim. 1 sene önce Zonguldakspor´da oynadığım için daha da yukarılara çıkmasını orada oynayanlar kadar yöneticilik yapanlar, hocalık yapanlar kadar istiyorum. Orayı da çok seviyorum. İnşallah Kozluspor veya Zonguldakspor bizim arkamızdan gelir.



3. kez Şampiyonluk yaşadı

Futbolda olgunluk dönemine geldim. En güzel dönemlerimi yaşıyorum. Sahanın içerisinde kendimi güvenli ve yapabileceklerimi olgunca hissedebiliyorum. Bu benim amatörden profesyonel lige çıkardığım 3. takımım. Daha önce Tavşanlı Linyintspor, Balıkesir´de bu sevinci yaşamıştım ama devam etmemiştim. Burada Kilimli Belediyespor´de ilk kez devam edeceğim. Umarım bu heyecanı burada yaşacağım.


Amatörden 3. lige çıkmak isteyen takımlar benim ismimi de aşağı yukarı biliyorlar. Aşağıdan çıkmak isteyen takımlarda güzel bir piyasamız var. Sürekli bu başarıyı yakaladığımız için. Kritik maçları tecrübemizle kaldırdığımız için oradan da çok teklifler var. Bu seneyi bitirelim 1 kaç yıl daha bakalım burada devam edebilir miyiz, Federasyon statü şartları neyi gerektirir. Oynayabildiğim kadar bu yönetimle bu başkanla Kilimli Belediyespor´da devam etmek isterim. Bizim de performansımız rağbet gördüğü sürece. Benim memleketim Kocaeli, Gölcük´ün çocuğuyum. O civarda da oynamak istiyorum. Gökcükspor´dan bu sene teklif aldım. Oradan da bir takımla profesyonel lige çıkma sevincini yaşamak istiyorum.



Hoca gibi davranmadı bize&8230;!

Raşit hoca diyemiyorum ağabeyim diyeyim baba diyeyim arkadaş diyeyim. Hoca gibi davranmadı bize. Eğer hoca gibi davransaydı sonuç nasıl olurdu bilemem ama özellikle bende de emeği büyüktür, geldikten sonra ki performansımın üst seviyeye çıkmasında takıma yaptığım kaktı onun desteğiyle olmuştur. Ağabey-kardeş arkadaş bağıyla başarı geldi.



Antrenman için nizami saha bulamadık

Biz şimdi sentetik çim yapılan toprak sahada idman yapamıyorduk. 40 dakika Dilaver´e çıkıyorduk. 15-20 dakika Zonguldak´a gidiyorduk. Burada olmaz diyorduk ama beyin olarak bişeyleri aştırdı. Burada çalışmalar başladıktan sonra nizami ölçülerde toprak saha bile bulamadık. 20&8217;ye 40 toprak sahada yağmurlu günlerde çamurla mücadele ettik. Eskişehir Demirspor maçlarına da bu sahalarda hazırlandık. Bize artık iyi sahadan iyi malzemeden değil de inanmaktan başarmaktan birlik beraberlikten geçeğine aşıladı. Gelen başarıda Raşit Hocanın payı çok büyük.



Çat kapı hocanın yanındaydık

Yönetim olarak verilen sözlerin tutulması hoca olarak her zaman futbolcunun arkasında durması, futbolcunun her türlü sıkıntısıyla ilgilenmesi maddi manevi bunlar önemlidir.


Antrenörler bir yandan futbolcuyla beraber kalmak istemez. Bize hocalık yapmadığı için tesiste çat kapı geliyor çat kapı biz gidiyoruz. Sıkıntılar çözülüyor birlikte hoş vakit geçiyoruz. Futbolcu tesiste sıkılmıyor. Ne yapsak ne etsek diye bişey yok. Hoca geldikten sonra arkadaşlığın pekişmesi açısında da önemli katkısı oldu.



Ailesiyle birlikte Zonguldak´ta oturacak

Ben bu sezon eşimi çoğumu getirmeyi düşünüyorum. Zonguldak´ta 3. yılım olacak. İlk sezon Zonguldakspor´da seneye ne olur kaygısı vardı ailemi getirmedim. İkinci sezon Kilimli´ye yeni geldik ne olur ne olmaz dedik yine getirmeyelim dedik. Bir sene daha kalınca artık çocukta 5 yaşına giriyor. Onun özlemi farklı bir şey. Şartlar imkanlar olursa ailemle beraber Zonguldak´ta kalmayı planlıyorum bu sezon. Bunun için araştırma yapıyorum. Burayı da çok güzel sahiplendim. Eşimizde çocuğumuzda yanımızda olunca yollarda gidip gelmektense kendimi daha fazla verebilmek adına böyle karar aldım.



Sincan maçı sonrası yaşadığı anlar

İlk sezonun başladığı zaman Zonguldakspor´a mağlup olduk. Ertesi hafta yine aynı sahada Sincan Belediyespor´la oynadık. 7 günde 2 maç kaybettik o sahada. Sincan maçı bittikten sonra beni enteresan duygular kapladı. O anda inanın futbol hayatımda kendimi o kadar kötü hissetmemiştim. Ne yapacağımı bilmediğim bir durumda hiçbir zaman olmamıştım. Bittiğim tükendiğim anlardan bir tanesiydi. Onun devamında içeride Bartın maçı oynadık. Bartınspor maçında 1-0 galipten o zaman kalede Zafer vardı hatalı 1 gol yemişti 1-1 olmuştu. Takımda kötü gidiyordu o anda Zonguldakspor ve Sincan Belediyespor maçında hatalar yapmıştı. Onun üzerinde de çok baskı vardı. Golü attım maç bittikten sonra ben Zafer´e doğru koştum. Onun üstüne atladım bütün takım benim üstüme atladı.



Hayatımın en zevkli maçları Eskişehir Demirspor ve Geredespor

Raşit hocanın gelmesiyle yavaş yavaş takım olmaya başladık. Başarı geldi ama Adliye maçını kaybettik. Soyunma odasına girdik 4-1 maçı kaybetmiştik. Soyunma odası tek o da değilde 2 odaydı. Bir tarafta oyuncular soyunuyor hoca masör felan diğer taraftaydı. Eskişehir Demirspor maçı kazandığı an sezonu koparacaktı. Eskişehir Demirspor ile Pursaklar Belediyespor maçının berabere bittiği haberini aldık. O anda 4-1 kaybettiğimiz maçtaki üzüntü gitti haftaya oynayacağımız Eskişehir Demirspor maçını sanki kazanmış gibi soyunma odasından çıkışımız oldu. O gün Eskişehir Demirspor maçını kazandığımızın resmiydi o gün. Ligin son iki haftası Eskişehir Demirspor ve Geredespor hayatımın en zevkli maçlarından biriydi. Stresli değilde zevk olarak oynadım.



Gerede maçında topu göremedik

Eskişehir Demirspor maçında Başkanımız cezalı olduğumdan Lig Tv nin yayın odasından maçı seyrediyordu. Attığım golden sonra oraya doğru dizlerimin üzerinde kaydım. O an Başkanımızla göz göze geldik. O an artık Şampiyonluğun olduğunu neyi başardığımızın farkında bende vardım seyredenlerde vardı. Artık iş orda bitmişti. Gerede´de inanılmaz karda oynamak. Enteresandı topu göremedik birbirimizi göremedik, sahayı göremedik. Penaltı oldu, Onur golü attı, eğer o maç 0-0 devam etseydi artık oynanmazdı. 2-0 oldu maç bitecek diye hakem devam ettirdi.



Ceza sahasının dışına da koysam bu top kaleye girecek

Kilimli Belediyespor´da penaltıları ben atıyordum ama penaltı olmuyordu. Benim kestiğim ortada Geredesporlu oyuncu topu eliyle kesmişti.


Ahmet geldi yanıma bende topu almaya gidiyordum, Ahmet´te topu aldı atacan mı ağabey dedi atacam dedim. Sonra Onur geldi atacan mı dedi atacağım dedim. Herkeste bir stres vardı. Sonra Ahmet´ten topu istedim.


Ahmet ver topu dedim yok ben koyacağım dedi penaltı noktasına uğurlu gelsin dedi. Sonra Ahmet topu üfleyerek okuyarak topu koydu. Sonra dönerken tekrar topu ben beyaz noktaya koydum. Geredespor´un kalecisi itiraz etti. Hakem kömürle bir nokta belirlemiş. Hakem dedi ki siyah noktaya topu al dedi. Hocam dedim beyaz nokta neden alıyım. Yok dedi benim koydurduğum siyah nokta dedi penaltı noktası. Özellikle ben maçtan önce koydurdum dedi. Kalecide itiraz ediyor zaten haksız penaltı verdin diye. Hocam dedim kaleciye şöyle ceza sahasının dışına da koysam bu top kaleye girecek hiç boşuna uğraşmasın. Kaleci kalesine geçti gol oldu. Ben her zaman penaltıyı atarken kaleciye bakarım, kaleci belli eder. Kalecinin ayaklarına bakarım. Ben topa vurdum, kalenin içerisine girdiğini gördüm. Ondan sonra döndüm ağları deldiğini görmedim. Çok sert vurdum kaleci köşeyi de bulsa kurtarma şansı yoktu. Herkes bana anlattı maçtan sonra öyle oldu böyle oldu diye. Şampiyonluk golünün ağları delmesi güzel bir hatıra oldu. Takıma yeni gelen oyunculara buranın nasıl bir yer olduğunu aile ortamının olduğunu burada neyin olup neyin olamayacağını söyledim.. Burada 30 liraya anlaşan 30 lirasını alır gider. Fazlasını alır gider, eksik olmaz.


Yönetimin yaklaşımını, Türkiye´nin öbür ucunda da olsa taraftarın geleceğini anlattım. Yaşadıklarımızı geçen sezon anlattım, heyecandılar açıkcası . Ben bu sene takım kaptanı olarak yüküm daha fazla. Dışarıdan gelen oyuncuların yaş grubu daha düşük. Sahada performansları en üst düzeye çıkarmak hoca kadar benimde görevim. Bize itici güç taraftarın yanında olması ayrı güç olacak. " dedi.

Editör: Pusula Gazetesi