Zonguldak´ta, Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan işçilere sahte evrak düzenleyerek bankadan kredi çekmelerini sağladıkları iddiasıyla aralarında madenciler derneği başkanı ve HAS Parti milletvekili adayı ile doktor ve 7 banka görevlisinin bulunduğu 25 kişi adliyeye sevk edildi.



İddiaya göre, Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları araştırmalar sonucu, genel seçimlerde HAS Parti Zonguldak 5. sıra milletvekili adayı olan Serdar D. başkanlığında, T.B, Z.A. ve Y.D´nin kurdukları Yer Altı Madenciler Derneği aracılığıyla icralık ve banka tarafından takipli işçilere maaş bordrosu ve borcunun olmadığını gösteren sahte evraklar düzenlediğini belirledi.



Kredi için kefil bulamayanlardan kefil başına bin lira aldıkları, kredilerden yüzde 10 komisyon temin ettikleri ve zorla senet imzalattıkları iddia edilen örgüt üyelerine yönelik yaklaşık 8 aydır takip yürüten ekipler, zanlıların bankaları zarar uğrattıkları, kurumdan devamsızlık gerekçesiyle iş akitleri feshedilen işçilere anlaşmalı oldukları Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi personeli aracılığıyla geçmişe dönük rapor alarak işlerine geri dönmelerini sağladıkları, hastane çalışanlarına rüşvet verdikleri ve tefecilik yaptıklarını tespit etti.



Yer Altı Madenciler Derneğini Başkanı Serdar D. ile 5 kişinin 3 gün önce gözaltına alınmasıyla başlayan operasyon kapsamında, T.B, Z.A ve Y.D´nin yanı sıra bir doktor, 7 banka görevlisi ve TTK işçileri olmak üzere 52 kişi yakalandı.



Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda tanzim edilme aşamasında olan çok sayıda maaş bordrosu, açık senet, ´´icrası yoktur´´ belgeleri, 4 bilgisayar, 2 yazıcı ve 1 tabanca ele geçirildi.



Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, resmi ve özel belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, tefecilik, zorla senet imzalatma, usulsüz doktor raporu verme, rüşvet alma ve verme iddiasıyla emniyette sorgulanan zanlılardan 27´si ifadelerinin ardından serbest bırakıldı, 25 kişi adliyeye sevk edildi.



TTK´daki 192 işçiye usulsüz kredi kullandırdıkları öne sürülen zanlıların savcılıkça sorgusu sürdürülüyor.



Zonguldak´ta, aralarında dernek başkanı olan HAS Parti Zonguldak 5. sıra milletvekili adayı S. D´nin de bulunduğu 5 kişi, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince 13 Haziran´da başlayan operasyon kapsamında gözaltına alınmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi