Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü, 5 aylık hamile kadının ceninini para karşılığında iğne ile düşürttüğü iddiasıyla hakkında adli soruşturma başlatılan doktor F. T. ´yi, açılan idari soruşturma kapsamında görevden aldı.

Cumhuriyet Savcılığı, ZonguldakKadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi´nde para karşılığında anlaştığı doktora iğne yaptırarak, karnındaki 5 aylık cenini düşürttüğü iddia edilen 32 yaşındaki Ayşe K. ve operasyonu gerçekleştiren doktor F. T. hakkında geçen salı günü soruşturma başlattı. Evli olan kadının başka bir kişiyle yaşadığı ilişkisinden olan cenin, soruşturma kapsamında Ankara Adli Tıp Kurumu´na gönderildı. ´Görevi kötüye kullanma´ suçlamasıyla gözaltına alınan doktor F. T. , Ayşe K. ile birlikte ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

İsteğe bağlı kürtajın yasal sınırı 10 haftalık olmasına rağmen 5 aylık cenini 1500 lira karşılığında iğne yöntemiyle düşürttüğü iddialarının basında yer alması üzerine doktor F. T. hakkında İl Sağlık Müdürlüğü de idari soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı adına yürütülen soruşturma kapsamında doktor F. T. ´nin geçici süreyle görevden alındığı belirtildi. -
Editör: Pusula Gazetesi